Torna el concurs de tapes ‘Destapa’t’ en la seua 14a edició després de sis anys

Torna el concurs de tapes ‘Destapa’t’ en la seua 14a edició després de sis anys

Els locals d’hostaleria tenen fins al 14 de setembre per a realitzar la inscripció i el concurs se celebrarà del 28 de setembre al 5 de novembre


Torna la celebració del concurs gastronòmic ‘Destapa’t’ en la seua 14a edició. Amb el lema ‘Assaboreix-ho una vegada més’ l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE) i l’Associació d’Hostaleria d’Elx reprenen enguany aquest tradicional certamen de tapes amb el qual “es vol reactivar la gastronomia il·licitana i fomentar el consum als bars i restaurants del nucli urbà i de les pedanies”, tal com ha subratllat la regidora de Turisme, Irene Ruíz.

Els locals d’hostaleria d’Elx tenen fins al 14 de setembre per a inscriure un màxim de dos tapes al concurs, que se celebrarà del 28 de setembre al 5 de novembre perquè il·licitans i turistes puguen degustar les tapes elaborades pels diferents establiments del municipi a un preu de tres euros. Els participants optaran als premis de ‘Millor tapa’, ‘Premi a la Tapa Més Creativa’, ‘Premi al Millor Servei Oferit’.

XVI Edición "Destápate"

Aquesta iniciativa, que va celebrar la seua última edició en 2017, compta amb la col·laboració de VisitElche i de la Regidoria de Comerç i Hostaleria. Un certamen que a més coincideix enguany amb la celebració d’esdeveniments destacats a Elx com el Festival Medieval, Alacant Gastronòmica o la campanya de la magrana i el dàtil.

Segons el president de l’Associació d’Hostaleria d’Elx, Marco Antonio Pomares, aquesta és la primera acció conjunta que realitzen al costat d’AETE, una iniciativa molt demandada per hostalers i consumidors i amb la qual volen “dinamitzar la ciutat, que la gent isca al carrer i consumisca”. Per part seua, José Vicente Castaño d’AETE, ha posat en valor aquest concurs que torna després de sis anys com a impuls a l’oferta de restauració del municipi i atractiu turístic.

Aquesta iniciativa pretén dinamitzar i difondre l’oferta gastronòmica il·licitana dels bars i restaurants del municipi i potenciar el turisme

El jurat estarà format per persones de la vida social, cultural i pública de la ciutat i altres relacionades amb el món de la gastronomia. El 6 de novembre els establiments participants hauran de presentar les seues creacions al lloc de l’entrega de premis i es donarà a conéixer la decisió del jurat.

La regidora de Comerç i Hostaleria, Caridad Martínez, ha fet una crida als bars i restaurants de tot el municipi al fet que participen en aquest concurs, que a més coincidirà amb la campanya de bons consum. En aquest sentit, des de dilluns passat, ja s’han inscrit més de 12.000 persones i més de 525 comerços.