Elx registra la millor dada de desocupació des de 2007

Elx registra la millor dada de desocupació des de 2007

La desocupació registrada de la indústria del calçat i components és un 8% del total. Un 8% de 19.592


El regidor de Promoció Econòmica, Samuel Ruiz ha donat a conéixer dos dades de desocupació del mes de setembre.

El regidor ha concretat que “al setembre s’ha registrat un total de 19.592, aquesta dada és la millor de la sèrie històrica des de 2007. Suposa un descens de -9,2% respecte al mateix període de 2022. I quasi 10 mil persones menys que en el pitjor moment de 2020 va ser al juny, amb 28 mil aturats.

En el marc de la presentació del 50 aniversari de Futurmoda, Ruiz ha indicat que les xifres de la desocupació en el sector calçat i components “la desocupació registrada de la indústria del calçat i components és un 8% del total. Un 8% de 19.592. És a dir, unes 1700 persones. Per això la nostra aposta és continuar treballant per a aconseguir personal qualificat per a la indústria”.

“Les administracions hem de continuar treballant en aquesta línia i des de l’Ajuntament d’Elx, que no tenim competències directes, cal posar tot de la nostra part per a generar oportunitats. I en això, la formació com ja hem reiterat és essencial perquè les empreses tinguen accés a mà d’obra qualificada”.

Quant a Futurmoda, el regidor de Promoció Econòmica ha assenyalat que “és una molt bona notícia saber que la fira continua evolucionant fins als 190 participants i 13 mil metres d’exposició, amb un 32% dels expositors internacionals. L’any 2022 les exportacions del sector van augmentar un 16% i van arribar als 1.956 milions d’euros”

“A Elx estem molt orgullosos de les nostres empreses de components, amb un sector que és l’origen de la moda del calçat, amb empreses i treballadors molt especialitzats”, ha conclòs Ruiz.