Elx celebra el Dia Internacional de la Discapacitat amb una setmana repleta d’activitats

Elx celebra el Dia Internacional de la Discapacitat amb una setmana repleta d’activitats

Segons l’edil de l’àrea, María Bonmatí, “no volem limitar els actes a un sol dia, sinó que tindrem tota una setmana d’esdeveniments relacionats”


El pròxim 3 de desembre se celebra el dia Internacional de la Discapacitat, i per a celebrar-lo, l’Ajuntament d’Elx ha organitzat una sèrie d’activitats que començaran el dilluns 27 de novembre. Entre les activitats es troben: Una exposició a la sala CAM, tallers inclusius al MAHE, una Fira de la Discapacitat i un acte institucional.

L’edil de Discapacitat, María Bonmatí, ha declarat que “enguany no hem volgut limitar la celebració al dia 3, sinó que celebrarem tota una Setmana de la Discapacitat, ja que és molt oportú donar visibilitat i sensibilitzar en relació amb la inclusió social”.

Cartel semana de la Discapacidad
Cartel semana de la Discapacidad

L’exposició ‘Quina Fauna!’ a la sala CAM tindrà lloc del 27 al 30 de novembre, en el qual s’exposen una sèrie d’il·lustracions sobre contes relacionats amb la discapacitat. Els autors dels dibuixos són persones amb discapacitat del col·legi de la Foia.

El dimecres 29 les portes del MAHE s’obrin de manera inclusiva, on es trobaran tallers didàctics en els quals hi haurà una intèrpret de llengua de signes perquè les persones amb dificultats d’audició puguen gaudir del museu. D’altra banda, les persones amb discapacitat visual disposaran de figures que podran tocar amb les seues mans i de descripcions en Braille.

El programa comença el 27 de novembre i culmina el 3 de desembre amb un acte institucional i la lectura del manifest

La Fira de Discapacitat tindrà una duració de dos dies i estarà situada a la Glorieta. En aquesta, les diferents entitats com Integra’t o APSA realitzaran tallers, exposició i vendran manualitats amb l’objectiu d’una recaptació de fons benèfica.

Finalment, el dia 3 de desembre es desenvoluparà un acte institucional al Centre de Congressos a les 12.00 h on es procedirà a la lectura del Manifest del Dia internacional de la Discapacitat. L’acte comptarà amb el testimoniatge de Desirée Vila, Campiona d’Espanya de Salt de Longitud i diploma paralímpic, i també assistirà Desirée Segarra que presentarà una actuació d’Arts, Cultura i Oci.