La constitució del Patronat del Palmerar permetrà el desbloqueig de llicències i expedients paralitzats

La constitució del Patronat del Palmerar permetrà el desbloqueig de llicències i expedients paralitzats

Es tracta del màxim òrgan que ha d’aplicar la Llei del Palmerar aprovada en 2021 pel govern valencià


Dimecres es va celebrar la reunió de constitució del Patronat del Palmerar, el màxim òrgan que ha d’aplicar la Llei del Palmerar aprovada al desembre de 2021 pel govern valencià. Una reunió presidida pel vicepresident de la Generalitat Valenciana i conseller de Cultura, Vicente Barrera, en la qual es va aprovar a més la composició de la Junta Gestora i la comissió tècnica formada per tècnics municipals i autonòmics.

Després de la constitució del Patronat del Palmerar, la setmana vinent tindrà lloc la reunió de la taula tècnica per a realitzar els primers estudis i donar agilitat al desbloqueig de llicències urbanístiques i d’expedients mediambientals que porten mesos paralitzats. “Es tracta de donar inici a un treball que hauria d’haver-se iniciat fa mesos. “Volem preservar al màxim el Palmerar, però sense tindre la ciutat paralitzada”, ha indicat el regidor de Medi Ambient, Juan de Dios Navarro.

 

Segons el regidor de Medi Ambient, Juan de Dios Navarro, “la nostra intenció és preservar al màxim el Palmerar però sense tindre la ciutat paralitzada”

En aquest sentit, el responsable de l’àrea d’Estratègia Municipal, Francisco Soler, ha apuntat que en l’actualitat existeixen 28 llicències urbanístiques paralitzades, a més d’un miler d’expedients mediambientals.

A més, ha apuntat la necessitat de realitzar determinades modificacions tècniques per a millorar la llei. “Ningú vol defensar més el Palmerar i cuidar més la llei i alhora evitar que es paralitze el desenvolupament de la ciutat”, ha apuntat.

Soler ha indicat que al mateix temps també es treballa en un nou esborrany del Pla Especial del Palmerar que va caducar al maig d’enguany i que inclourà el treball que s’ha realitzat aquest temps per part dels tècnics municipals.