La Generalitat traurà a concurs la gestió de la residència d’Altabix

La Generalitat traurà a concurs la gestió de la residència d’Altabix

Aquest matí s’ha realitzat una inspecció del centre per a conéixer de primera mà la situació actual després de més d’un any amb la licitació caducada


La Generalitat Valenciana traurà a concurs la gestió de la residència de majors d’Altabix. El plec ja es troba en fase d’elaboració i l’objectiu és acurtar els terminis de licitació a través d’un sistema d’urgència. Segons la regidora de Família, Infància i Majors, Aurora Rodil, la residència d’Altabix és una “prioritat del govern municipal”. “Volem assegurar que els majors visquen en condicions dignes i de qualitat”, ha apuntat.

Rodil ha assenyalat que la situació d’aquesta residència “ha ocupat i preocupat les formacions d’aquest govern municipal quan estàvem en l’oposició en època de pandèmia i després arran de les reivindicacions d’usuaris, familiars i de l’Associació de Residències de la Comunitat Valenciana (ReCoVa)”. A més, ha recordat que la licitació està vençuda des de fa més d’un any i la nova “tindrà característiques molt diferents per a donar al majors el tracte que mereixen”

Segons la regidora de l’àrea, Aurora Rodil, és una “prioritat del govern municipal assegurar que els majors visquen en condicions dignes”

L’edil de l’àrea ha agraït l’interés del secretari autonòmic de Sistema Sociosanitari, Emilio Argüeso, per la situació d’aquesta residència i per la seua disposició a ser present en la inspecció que s’ha realitzat aquest matí al centre. Argüeso ha indicat que és una “prioritat comprovar en temps real si les residències compleixen amb els requisits, conéixer de primera mà l’estat en el qual es troba, a més de parlar amb familiars, empleats i personal facultatiu”.

A més, s’ha referit a la “falta de concreció anterior amb el tema de les licitacions dels contractes de les residències” i ha assenyalat la “predisposició al fet que el servei que s’oferisca siga de qualitat amb els adequats mecanismes de control i vigilància”.