La web Elcheorienta.es ayudará a los jóvenes en su formación, orientación laboral y durante su emprendimientoLa web Elcheorienta.es ajudarà els joves en la seua formació, orientació laboral i durant la seua emprendimiento

La web Elcheorienta.es ayudará a los jóvenes en su formación, orientación laboral y durante su emprendimientoLa web Elcheorienta.es ajudarà els joves en la seua formació, orientació laboral i durant la seua emprendimiento

L’eina s’ha presentat als centres educatius de secundària per a formar els docents en el seu ús de forma eficient, per tal de dur-lo a les aules


El regidor de Formació i Ocupació, Samuel Ruiz, ha presentat el projecte definitiu de la web ‘Elcheorienta.es en el Centre de Desenvolupament Empresarial. “L’eina és gratuïta i està destinada a l’emprenedoria , la formació i sobretot a fomentar l’ocupació, una cosa molt important per a este govern municipal” ha declarat l’edil. En les pròximes setmanes, es visitaran tots els centres educatius per a donar a conéixer esta iniciativa.

ElcheOrienta és una eina que fomenta la cerca activa d’ocupació, per a millorar la incorporació al mercat laboral dels usuaris. També ajuda a l’emprenedoria tant en la fase prèvia a la idea, així com en la constitució, formalització i consolidació del projecte de negoci. A més, té una àmplia oferta formativa amb la qual millorar les competències professionals i augmentar les oportunitats laborals.

Els continguts són molt pràctics perquè els usuaris puguen generar documents com un currículum, un pla d’empresa, o fins i tot utilitzar els simuladors de càlculs per a estimar la inversió del seu projecte de negoci.

La representant de la CEV, Sol Segura, ha afirmat que “esta és una de les accions del pacte que es va renovar entre l’Ajuntament, els sindicats i la patronal”. També ha explicat que es tracta d’una web bastant intuïtiva perquè puguen accedir a ella tant adults com estudiants. “Els pròxims mesos anirem treballant en més iniciatives per a posar eines útils i senzilles per a trobar i millorar el camí laboral”, ha afegit.

El secretari general d’UGT a les comarques de la Muntanya-Vinalopó-Baix Segura, Ismael Senent, ha indicat que la presentació d’Elx Orienta als centres educatius cerca que els professors puguen transmetre l’ús d’esta eina perquè joves i adults puguen acostar-se al mercat de treball o avançar en la seua educació.

La iniciativa forma part del Pla Territorial que renovà l’Ajuntament en col·laboració amb CCOO, la CEV i UGT

“Per a nosaltres és molt important que l’acord territorial amb l’Ajuntament reflectisca la labor que s’està realitzant en matèria d’ocupació. Si no hi ha ocupació no hi ha qualitat de vida i, per tant, és necessari posar estos projectes en marxa”, ha afegit.

La secretària general de CCOO Vinalopó-Baix Segura, Carmen Palomar, ha declarat que “la web pretén adaptar-se a les realitats de la gent jove”. “És una iniciativa de l’administració pública i és important que des de l’Ajuntament es done resposta a la situació de desocupació”, ha afegit Palomar.