Llum verda a l’expedient de cessió de terrenys a Càritas per a la construcció d’un centre de baixa exigència per a persones sense llar

Llum verda a l’expedient de cessió de terrenys a Càritas per a la construcció d’un centre de baixa exigència per a persones sense llar

La Junta Local de Govern aprova l’inici de l’expedient per a l’adjudicació de la concessió per un termini de 40 anys


La Junta Local de Govern de l’Ajuntament d’Elx ha aprovat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació de la concessió a Càritas del terreny situat al carrer Cauce número 4 per a la construcció d’un centre de baixa exigència per a persones sense llar. La concessió d’aquest espai al costat de la seu de Càritas s’atorga per un termini de 40 anys, prorrogable automàticament per períodes de cinc anys, amb un límit màxim de cinc anys

L’edil d’Acció Social, Celia Lastra, ha destacat la importància d’aquest acord “tan sols cinc mesos després de l’inici de marxa d’aquest govern municipal”. Al mateix temps, s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb la Fundació Consciencia’t per a la gestió del centre de pernocta per a persones sense llar que s’obrirà en les pròximes setmanes.

En la reunió celebrada també s’ha acordat encarregar l’estudi del monument de la creu existent al passeig de les Germanies.

“Aquest equip de govern considera que es tracta d’un monument de caràcter històric, amb uns valors culturals i socials la preservació dels quals es considera d’interés. Per això, s’han de realitzar els estudis pertinents que justifiquen aquests valors i que la fan mereixedora de la seua conservació i permanència, a través de l’instrument de protecció pertinent”, ha assenyalat la portaveu de la Junta Local de Govern, Inma Mora.

D’esta manera, es pretén encarregar als serveis tècnics municipals l’estudi del monument de la creu del passeig de les Germanies per a justificar el seu valor, alhora que per a sol·licitar de manera cautelar a la Direcció General de Qualitat Democràtica la paralització de l’obligació de la retirada del monument del Catàleg de Vestigis Contraris a la Memòria Democràtica i la Dignitat de les Víctimes.

En la reunió s’aprova l’encàrrec de l’estudi del monument de la creu del passeig de les Germanies per a justificar el seu valor i fer-la mereixedora de la seua conservació i permanència

D’altra banda, la Junta Local de Govern ha autoritzat la proposta de Protocol de Prevenció i Actuació enfront de la Violència Sexual en Espais d’Oci. “Aquest protocol té com a objectiu general, servir de referència al personal dels establiments d’oci que vulguen dur-lo a terme o implementar-lo, sobre les formes d’actuació davant situacions de violència sexual i al seu torn, servir com a mitjà per a generar rebuig social enfront d’aquesta”, ha apuntat Mora.

La portaveu ha indicat que l’Ajuntament d’Elx, des del seu compromís amb la prevenció i erradicació de les actituds i comportaments violents vol comptar amb la implicació i col·laboració de professionals que treballen en espais d’oci, perquè la seua resposta de rebuig davant aquesta mena d’actituds servisca per a previndre i eliminar comportaments sexistes. També per a secundar i donar suport a les dones agredides “caminant cap a la construcció d’espais segurs”.

També s’ha aprovat l’inici de l’expedient de licitació del contracte d’obres de millora de l’accessibilitat i ordenació de l’estacionament a l’entorn de diversos carrers de la ciutat. Es tracta de l’entorn dels carrers Nou de Sant Antoni, Porta de la Universitat de Sant Joan, Bufart, Mare de Déu de la Soletat, Llac, Travessia de Sant Roc, Sant Pasqual, Sant Antoni del Pla, Alfons XIII, Don José Ramos i Velázquez.

El contracte es divideix en sis lots i el pressupost base de licitació és d’1,9 milions d’euros, mentre que el termini d’execució és de sis mesos per a cadascun dels lots. L’obra està compresa dins del programa d’ajudes a municipis per a la implantació de Zones de Baixes Emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà en el marc del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència.

Mora també ha assenyalat l’aprovació del projecte del Reglament Orgànic Municipal (ROM) referent a la regulació de la Junta Local de Govern, àrees de govern o intervenció general, a excepció dels assumptes relacionats amb el ple i les comissions que queden fora del control de la Junta. Es tracta de la primera vegada que es comptarà amb aquest ROM, que contribuirà a la millora dels debats i el funcionament general de l’Ajuntament.

A més, s’ha aprovat l’exempció d’abonament de les entrades al MAHE per al públic general des del 17 de novembre de 2023 fins al 30 d’abril de 2024, amb motiu de les obres d’adaptació de sales en el Palau d’Altamira com a nou espai d’exposicions temporals del MAHE.