Elx reobri els centres juvenils a partir de l’1 de març després de diversos anys tancats

Elx reobri els centres juvenils a partir de l’1 de març després de diversos anys tancats

Els espais comptaran amb una programació estable de dimecres a dissabte a la vesprada


La regidora de Joventut, María Bonmatí, ha anunciat la reobertura dels centres juvenils del municipi a partir de l’1 de març, després del seu tancament al juliol de 2021. “Els joves són una prioritat per a aquest govern municipal i aquesta reobertura és una manera de continuar apostant per oferir alternatives d’oci saludable i formació”.

Els set centres juvenils, dos al nucli urbà (Carrús i la Llotja) i cinc a les pedanies (la Marina, l’Altet, Torrellano, la Foia i la Baia) obriran a partir de l’1 de març amb una programació estable, de dimecres a dissabte en horari de vesprada. Segons Bonmatí, “això ve a complir una de les necessitats que té la població més jove del municipi”, i d’aquí ve que s’haja consensuat l’horari amb les associacions juvenils que usen aquest espai perquè existisca una bona convivència entre tots.

Segons la regidora de l’àrea, María Bonmatí, es tracta d’oferir una alternativa d’oci saludable però també formació als joves del municipi

La regidora de l’àrea ha explicat que una empresa serà l’encarregada de la dinamització i el desenvolupament d’una programació estable “amb la qual oferir temàtiques d’interés juvenil i tallers artístics relacionats amb fotografia, cine fòrum, escriptura, teatre, cuina o ceràmica. A més, hi haurà activitats intercentres. D’altra banda, des de la Regidoria de Joventut es complementarà amb una programació on es fomentaran les eixides esportives i de formació i ocupació amb cursos sobre manipulació d’aliments o monitor de temps lliure.

“Des de la Regidoria de Joventut continuarem escoltant les reivindicacions dels joves d’Elx perquè s’impliquen activament en la societat”, ha assenyalat Bonmatí, que ha assenyalat que fins ara els centres juvenils s’obrien a petició de la cessió d’espais per al desenvolupament d’activitats puntuals