L’Ajuntament aprova les bases de la convocatòria d’ajudes al permís de conduir per a joves

L’Ajuntament aprova les bases de la convocatòria d’ajudes al permís de conduir per a joves

Les ajudes podran sol·licitar-les joves entre 18 i 30 anys que hagen obtingut el permís de circulació entre gener i setembre de 2024


La Junta Local de Govern ha aprovat les bases per a la convocatòria de les ajudes econòmiques per a l’obtenció del permís de conduir destinades a joves d’entre 18 i 30 anys.

“Unes ajudes que suposen un altre compliment més del programa d’aquest govern municipal que ha consignat 170.000 euros del pressupost per a atorgar-les” ha assenyalat l’alcalde, Pablo Ruz, que a més ha afegit que a través d’aquesta convocatòria es pretén “ajudar els joves i les seues famílies a l’obtenció del permís de conduir, en molts casos una necessitat com a ferramenta de treball per a ells”.

Les ajudes podran sol·licitar-les tots els joves que hagen adquirit una llicència de conduir de qualsevol classe o categoria, A (motocicleta), B (cotxe), C (camió) i D (autobús). La quantia màxima serà de 350 euros que serviran per a cobrir les despeses de la matrícula, les classes teòriques o pràctiques, despeses de tramitació de l’expedient, costos de l’emissió de l’examen psicotècnic i les taxes de la DGT per a obtindre el dret a realitzar l’examen o per a l’expedició del permís de circulació.

Amb un màxim de 350 euros, les ajudes serviran per a cobrir despeses d’autoescola o pagament de taxes de la DGT

El termini per a presentar les sol·licituds s’obrirà l’1 de setembre de 2024 i el període serà de 30 dies. Podran sol·licitar l’ajuda tots aquells joves que hagen obtingut el permís de conduir entre l’1 de gener i el 30 de setembre de 2024 o que hagen iniciat el tràmits per a obtindre’l després de l’1 de gener de 2023. A més, serà requisit imprescindible tindre entre 18 i 30 anys en la data d’inici del termini de sol·licitud i estar empadronat a Elx.

La sol·licitud podrà realitzar-se a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament,  sede.elche.es, en el tràmit ‘Sol·licitud d’ajudes al permís de conduir 2024’ o de manera presencial en qualsevol oficina OMAC del terme municipal d’Elx.

A més, les ajudes es distribuiran en funció de la renda dels qui les demanden, tenint en compte un quadre de valoració on els sol·licitants podran obtindre un màxim de 10 punts. Depenent del tipus de carnet obtingut també s’obtindrà més o menys puntuació, amb un màxim de 3 punts, i les persones amb alguna mena de discapacitat igual o superior al 33% també obtindran un punt.

D’aquesta manera, “vinculem les ajudes a la situació econòmica de les famílies i les distribuïm entre aquells que més ho necessiten”, ha conclòs l’alcalde.