L’Ajuntament atorgarà ajudes de 3.000 euros a empreses que contracten menors de 30 anys i persones amb discapacitat

L’Ajuntament atorgarà ajudes de 3.000 euros a empreses que contracten menors de 30 anys i persones amb discapacitat

Les subvencions Elx Ocupa contemplen a més una quantia de 2.400 euros per a la contractació de majors de 45 anys i aturats de llarga duració


El regidor de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació, Samuel Ruíz, ha donat a conéixer les diferents línies subvenciones que es posen en marxa aquest 2024 per a ajudar l’emprenedoria i la contractació al municipi d’Elx. “La nostra prioritat és oferir una ocupació de qualitat a tot aquell que desitge obtindre-la”.

Ruíz ha destacat la partida de 200.000 euros de la subvenció Elx Ocupa 2024 per a ajudes a la contractació. D’aquesta manera, s’atorgaran 3.000 euros a les empreses que contracten menors de 30 anys i persones amb una discapacitat d’almenys un 33%. La quantia d’aquesta ajuda serà de 2.400 euros en el cas dels majors de 45 anys i d’aturats en situació d’atur de llarga duració. I 2.000 euros per a la contractació de persones d’entre 30 i 45 anys.

Els contractes hauran de tindre una duració mínima de sis mesos i podran acollir-se a aquesta subvenció els contractes formalitzats des de l’1 de gener al 13 de setembre de 2024. Segons el regidor de l’àrea, “és un repte d’aquest govern municipal facilitar la introducció en el mercat laboral dels menors de 30 anys i també de les persones amb discapacitat. Animem el teixit productiu al fet que tinguen en compte a aquestes persones, però també que es potencie l’ocupabilitat dels majors de 45 al costat dels aturats de llarga duració”.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica es concediran també ajudes a l’emprenedoria d’entre 1.500 i 4.500 euros

D’altra banda, les subvencions Elx Emprén compten amb una partida de 200.000 euros. En aquest cas, els beneficiaris de les ajudes podran rebre entre 1.500 i 4.500 euros, encara que en cap cas l’import podrà ser superior a les despeses justificades.

En aquest sentit, podran acollir-se a les ajudes les empreses situades a Elx, que s’hagen posat en marxa o hagen començat a desenvolupar una nova activitat entre l’1 de gener de 2023 i el 31 de juliol de 2024 i que a més hagen realitzat una despesa mínima de 1.500 euros per a la seua posada en marxa. En aquest cas, es valorarà la generació d’autoocupació, l’inici de la nova activitat o el plus de 500 euros si l’autònom és menor de 30 anys o té un grau de discapacitat d’almenys el 33%.

Segons Ruíz, a finals del mes de febrer s’obrirà el termini de presentació de sol·licituds per a les subvencions Elx Emprén i Elx Ocupa.

Així mateix, s’ha referit als premis Iniciativa Emprenedora del Mes amb l’objectiu de promoure l’emprenedoria entre la societat il·licitana, afavorir el reconeixement social dels emprenedors o facilitar el suport a aquells que inicien una activitat empresarial al municipi.

Els guardonats reben un premi en metàl·lic de 1.000 euros per a destinar-lo a la seua activitat empresarial i un servei d’assessorament empresarial per a la consolidació del seu negoci oferit per l’Oficina Municipal per a la Iniciativa Emprenedora (OMIE) i entitats col·laboradores, el valor dels quals s’estima en 2.500 euros per projecte premiat.