La Setmana Santa d’Elx comptarà per primera vegada amb trams blaus

La Setmana Santa d’Elx comptarà per primera vegada amb trams blaus

 


Totes les processons tindran un tram del seu recorregut sense música perquè les persones amb espectre autista també puguen gaudir de la Setmana Santa


 

La Regidoria de Discapacitat, amb la col·laboració de la Junta Major de Confraries i Germandats d’Elx, ha dut a terme una iniciativa pionera perquè tots els il·licitans puguen gaudir d’una Setmana Santa inclusiva.

La regidora de l’àrea, María Bonmatí, ha indicat que “per primera vegada enguany s’inclouran trams blaus en totes les processons perquè les persones amb espectre autista també puguen acudir a veure els passos de Setmana Santa”.

Es tracta de determinades zones del recorregut de cadascuna de les Confraries i Germandats on la música de les bandes o els tambors deixaran de sonar perquè les persones que pateixen una sobreestimulació sensorial puguen veure les processons sense cap estímul que els estresse.

És un fet històric perquè mai abans s’havia comptat amb una Setmana Santa amb trams blaus en totes les Germandats”, ha afegit la regidora de Discapacitat, María Bonmatí.

La regidora de l’àrea, María Bonmatí, ha assegurat que es tracta d’un “fet històric” que farà de la Setmana Santa una festa més inclusiva

 

Tal com ha explicat el president de la Junta Major de Confraries i Germandats, Joaquín Martínez, cada processó ha establit un tram concret dedicat a aquesta iniciativa i per a això “s’ha elaborat un pla on s’especifica el lloc exacte i l’hora aproximada en la qual cada processó passarà per cada tram”.

A més, Martínez ha assenyalat que “els trams blaus són bons per a les persones autistes, però també per a la ciutat d’Elx perquè la vocació de la Setmana Santa és arribar a tots i d’aquesta manera trenquem barreres perquè siga una setmana per a tots”.

Per part seua, la presidenta de la Plataforma Soles sin Voz, que treballa per la visibilitat del trastorn d’espectre autista al municipi, Carmen Cano, ha volgut agrair la iniciativa i ha animat les famílies a acudir als trams blaus i, alhora, ha demanat a la resta de la ciutadania que respecten els espais.

També, la presidenta de l’Associació Il·licitana de Trastorns de l’Espectre Autista i del Llenguatge (AITEAL), Laura Gómez, ha destacat “la importància d’aquesta iniciativa per a tots els il·licitans que contribuirà a una ciutat més inclusiva”.

VER ROGRAMACIÓN Y TRAMOS AZULES