Adjudicat el contracte d’obres de construcció del Centre d’Educació Especial Verge de la Llum per 7,1 milions d’euros

Adjudicat el contracte d’obres de construcció del Centre d’Educació Especial Verge de la Llum per 7,1 milions d’euros

El nou col·legi es construirà en una parcel·la contigua al CEIP Princesa d’Astúries Al barri Altabix-Universitat en un termini d’execució de 18 mesos


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Elx ha adjudicat el contracte d’obres de construcció del Centre d’Educació Especial Verge de la Llum, inclòs en el Pla Edificant, a la mercantil Avante Construcción, Infraestructuras y Servicios, S.L. En el procés de licitació van concórrer set empreses, de les quals dos van quedar excloses perquè no arribaven al llindar mínim.

La portaveu del Govern Municipal, Inma Mora, ha concretat que “el preu base de la licitació és de 7.109.842,39 euros amb un termini d’execució de 18 mesos”. D’altra banda, ha explicat que “el nou col·legi d’educació especial se situarà en la parcel·la contigua al CEIP Princesa d’Astúries al barri Altabix-Universitat”.

L’edifici tindrà 12 aules per a cent alumnes, 4 aules per a grups xicotets i diferents instal·lacions de psicomotricitat o rehabilitació física

El terreny tindrà una extensió de 8.348 metres quadrats i disposarà de 12 aules per a cent alumnes i 4 aules per a grups xicotets. A més, inclourà aules de logopèdia, aules-taller, sala de psicomotricitat i música, de rehabilitació física, d’estimulació multisensorial, d’estimulació basal, sala d’educació física, vestuaris o infermeria.

Quant al disseny de l’edifici, s’organitzarà al voltant d’un pati central de forma pentagonal. La configuració del claustre es deu a les peticions específiques del col·legi, per a generar un pati de jocs segur i vigilat, de fàcil accés des de les aules.

Actualment el centre compta amb 79 alumnes d’entre 3 i 21 anys amb necessitats especials de tota la comarca del Baix Vinalopó.