Elx concedirà ajudes de 1.000€ per a fomentar la natalitat

Elx concedirà ajudes de 1.000€ per a fomentar la natalitat

Podran beneficiar-se les dones que hagen donat a llum o estiguen embarassades entre juliol de 2023 i setembre de 2024 i que, a més, es troben en situació de soledat o vulnerabilitat


La Junta Local de Govern ha tirat endavant les bases de la convocatòria per a la concessió d’ajudes a la natalitat per a les quals s’han destinat 100.000 euros, amb la possibilitat d’augmentar el pressupost si la demanda així ho exigeix.

Ho ha explicat la regidora de Família, Aurora Rodil, que ha a més ha indicat que “es tracta d’ajudes econòmiques que tenen un doble objectiu: prendre consciència de la baixa natalitat amb la qual convivim a Espanya i especialment a Elx, així com protegir les dones embarassades o mares en situació de vulnerabilitat i soledat”. I és que Rodil ha assenyalat que tal com reflecteixen les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) en 2014 hi havia a la ciutat 10 naixements per cada 1.000 persones, un índex que va baixar fins als 7,65 naixements en 2021, i “descendeix any rere any”.

La sol·licitud podrà realitzar-se a partir del 22 d’abril i fins al 15 de setembre de 2024

Per això, la regidora de Família ha explicat que l’Ajuntament ha previst concedir 100 ajudes de 1.000 euros per a les mares que complisquen una sèrie de requisits. Entre aquests, la dona ha de tindre 18 anys o més, ha d’estar empadronada a Elx en els últims tres anys de manera ininterrompuda, que el naixement del bebé o l’embaràs s’haja produït entre l’1 de juliol de 2023 i el 15 de setembre de 2024, que la mare es trobe en situació de soledat o que tinga ingressos bruts anuals iguals o inferiors a 12.600 euros en 14 pagues. A més, també podran beneficiar-se de l’ajuda les mares de famílies nombroses a partir del tercer fill o successiu.

El termini per a presentar la sol·licitud serà des del 22 d’abril fins al 15 de setembre de 2024, ambdós inclusivament. A partir d’aquesta data, les interessades podran presentar la documentació de manera presencial a través de l’OMAC o de manera telemàtica per la seu electrònica de l’Ajuntament d’Elx.

Aurora Rodil ha confirmat que la previsió de l’equip de govern és prorrogar aquestes ajudes anualment i que, a més, des de la Regidoria de Família s’està elaborant un Programa Integral de protecció a la dona embarassada en situació de soledat i vulnerabilitat.