Elx se suma a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

Elx se suma a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

L’acte principal tindrà lloc a l’hort de Baix el dia 5 d’abril a partir de les 17.00 amb la lectura del manifest, tallers educatius i homenatges


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria d’Acció Social, ha organitzat juntament amb les entitats participants en la Mesa Local del Poble Gitano una sèrie d’actes amb motiu del Dia Internacional de la Comunitat Gitana, que se celebra el 8 d’abril.

L’esdeveniment principal es realitzarà el 5 d’abril i tindrà lloc a l’Hort de Baix des de les 17.00 fins a les 21.00 hores. Dins de l’acte, presentat per Sarabel Barrull i Enrique Díaz, es durà a terme la lectura del manifest elaborat per les mateixes entitats que conformen la Mesa Local del Poble Gitano i llegit per Pedro Urbano García i Ascensión Fernández. A més, hi haurà tallers educatius sobre la cultura gitana per a visibilitzar la cultura i història del poble gitano.

El 8 d’abril es realitzarà la hissada de la bandera gitana A la rotonda d’Altabix i la il·luminació especial del Molí Real amb els colors representatius

També, es realitzarà un homenatge a persones representatives de la comunitat gitana il·licitana com ara Carolina Gil Fernández, Joaquín Gil Amador, Angelita Navarro Navarro i Loli Gil Santiago i finalitzarà amb l’himne Gelem, Gelem, a càrrec del grup musical Suspiros de Arte.

La regidora de l’àrea, Celia Lastra, ha assenyalat que “l’objectiu principal d’aquests actes és continuar reivindicant un tracte digne i igualitari per al poble gitano i, com a novetat enguany, es realitzarà en un espai obert com l’Hort de Baix, perquè tota la ciutadania puga conéixer la cultura i història del poble gitano”.

Els actes continuaran el mateix dia 8 amb l’hissat de la bandera gitana a la rotonda d’Altabix, la il·luminació del Molí Real amb els colors de la bandera gitana i la col·locació de la bandera al balcó de l’Ajuntament.

D’altra banda, Lastra ha avançat que el dimecres 3 d’abril la Junta de Govern aprovarà una moció, a proposta per diverses entitats de la comunitat gitana d’Elx i Alacant, per a homenatjar amb un jardí la figura de Juan Fernández Gil, primera persona d’ètnia gitana a ser regidor de l’Ajuntament d’Elx. L’espai estarà situat entre l’avinguda Mestre Melchor Botella i la Ronda Vall d’Uixó.