La programació dels cines Odeon inclou guanyadors i nominats als Oscars

La programació dels cines Odeon inclou guanyadors i nominats als Oscars

Pobres criaturas, guanyadora de 4 Oscars en aquest 2024, es podrà veure des del 29 de maig al 2 de juny a les seues sales


Els cines Odeon inicien la seua programació per al segon trimestre de l’any amb una cartellera dedicada als Oscars amb grans títols del cine americà.

Les sessions de la Filmoteca començaran aquesta vesprada amb pel·lícules com ara Pobres criaturas (guanyadora de 4 Oscars, incloent-hi el de millor actriu) de Yorgos Lanthimos; Los que se quedan (Oscar a la millor actriu de repartiment); Secretos de un escándalo, basada en un cas real que va comptar amb diverses nominacions als Oscars; Priscilla, un original biopic dirigit per Sofia Coppola. La programació americana es completarà amb el biopic de Ferrari i amb la rondalla surrealista Dream Scenario amb Nicolas Cage.

El cine europeu serà present amb diferents títols com la francesa Los colores del incendio, la comèdia suïssa Nuestro último baile, la italiana La sombra de Caravaggio, la danesa La tierra prometida, l’alemanya Stella víctima y culpable i l’austríaca Club Zero.

El cine nacional estarà representat per Valle de sombras, que conta la història d’un home que es queda aïllat a l’Himàlaia i es veu obligat a conviure amb els nadius del lloc abans de tornar a la civilització. La major part de les pel·lícules de la filmoteca tenen dos passes al dia; a les 17.30 hores, a les 20.30 hores, excepte algunes d’aquestes que tenen horari especial o s’afig una sessió.

Les pel·lícules infantils tindran una representació de diferents països tant europeus com internacionals

La programació infantil serà molt diversa per als més xicotets de la casa i les seues famílies amb la producció britànica El fantasma de Canterville i la francesa Nina y el secreto del erizo. També hi haurà presència internacional amb la nord-americana Migración un viaje patas arriba, les canadenques Patrick y Katak, la pequeña ballena, la peruana Una aventura gigante, la pel·lícula russa Guardianes del museo i la xinesa Boonie Bears regresso a la tierra. En aquest cas, els passes seran únicament els dissabtes a les 17.30 hores i a les 20.00 hores o els diumenges a les 17.30 hores.

En la secció de cine en valencià en col·laboració amb la UMH, es projectarà el fals documental Diumenge, diumenge en el qual serà present la seua directora Laura García Andreu. Aquestes sessions tindran lloc el 23 de maig a les 20.00 i a les 22.30 hores. La UNED tindrà el seu cinefòrum els dies 11 d’abril i 9 de maig a les 19.00 hores amb les pel·lícules El olivo y Banderas de nuestros padres.

A més, el Cineclub Luis Buñuel ha programat, a més de les 11 pel·lícules de les seues sessions habituals dels divendres, dos projeccions especials amb entrada gratuïta de la pel·lícula dels anys 70 rodada a Elx, Matar i Aquella casa en las afueras per a retre homenatge a l’actriu il·licitana Silvia Aguilar que és la protagonista de la pel·lícula i que serà present en la projecció. Aquestes sessions es duran a terme els dijous 18 d’abril i 16 de maig a les 20.00 hores respectivament.

D’altra banda, la Fundació Ràdio Elx celebra els seus 90 anys d’història amb un cicle de pel·lícules anomenat “La ràdio al cinema” on es podrà veure Historias de la radio el dia 2 de maig a les 20.00 hores i Solos en la madrugada el 30 de maig en el mateix horari.