L’Ajuntament nomena fill adoptiu d’Elx Fernando García Fontanet

L’Ajuntament nomena fill adoptiu d’Elx Fernando García Fontanet

Va fundar el Museu Escolar de Puçol en 1969 amb la idea de recuperar la cultura rural, els costums i les tradicions del municipi


La Junta Local de Govern ha acordat concedir el títol de Fill Adoptiu d’Elx a Fernando García Fontanet, nascut a Alacant, il·licità des dels 14 anys i que ha dedicat la seua vida a honrar i engrandir els símbols més profunds de la ciutat.

Es tracta de la màxima distinció que atorga l’Ajuntament a aquells il·licitans nascuts en altres ciutats amb la qual es reconeixen els seus mèrits i qualitats. En aquest cas, es valora el seu extraordinari compromís amb la societat d’Elx i la seua destacada contribució a la promoció i engrandiment dels costums del Camp d’Elx.

Fernando García Fontanet, visionari en el camp de l’educació, en 1969, amb tan sols 25 anys, va fundar el Museu Escolar de Puçol. Un centre que comptava amb la col·laboració del professorat, alumnes, pares i mares, i fins i tot amb la resta de la població, tots ells implicats en la idea de recuperar la cultura rural, els costums i les tradicions del municipi.

Des de l’inici del projecte pedagògic, Fernando García Fontanet, va lluitar per la idea, promocionant-lo i engrandint-lo de tal forma que el Museu va transcendir les fronteres locals fins a despertar l’interés internacional ja que en 2009 va ser declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. D’aquesta manera, Elx es va convertir en una de les poques ciutats mereixedores de tres reconeixements internacionals d’aquesta dimensió.

L’acte en el qual se l’homenatjarà i se li entregarà la distinció, tindrà lloc el pròxim 19 d’abril

La portaveu del govern, Inma Mora, ha indicat que “per a aquest Ajuntament és un orgull nomenar Fill Adoptiu una persona referent” i ha afegit que “és just oferir-li aquesta distinció perquè es reconega el seu paper com a ambaixador permanent del nostre municipi i la seua aportació a la projecció de la imatge exterior d’Elx”.

A més, Fernando García Fontanet, ha rebut al llarg de la seua trajectòria multitud de distincions com ara la Medalla al Mèrit Cultural de la Comunitat Valenciana, la Medalla de Plata del Bimil·lenari de la Ciutat d’Elx o el 1r Premi Iberoamericà d’Educació i Museus.

L’acte en el qual s’entregarà la distinció de Fill Adoptiu d’Elx a Fernando García Fontanet tindrà lloc el pròxim 19 d’abril.