Elx aposta per les polítiques de cerca d’ocupació a través del Fòrum Labora en ruta

Elx aposta per les polítiques de cerca d’ocupació a través del Fòrum Labora en ruta

La iniciativa acosta a les persones demandants d’ocupació les ofertes de treball d’un total de 37 empreses


El Centre de Congressos ‘Ciutat d’Elx’ ha acollit una nova edició del Fòrum d’Ocupació Labora en ruta per a donar visibilitat als demandants d’ús de les ofertes de treball de les empreses de cada zona i fomentar l’ocupabilitat. Una iniciativa en la qual han participat un total de 37 empreses. “El principal objectiu és servir els il·licitans en la cerca d’un treball, que és la millor manera d’obtindre una esperança vital i de futur”, ha assenyalat l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, que ha posat l’accent en la importància d’aquests esdeveniments per a generar oportunitats laborals.

Els assistents a aquest fòrum han pogut presentar la seua candidatura en determinades ofertes i participar en una marató d’entrevistes laborals. També s’han dut a terme conferències i tallers enfocats a millorar les habilitats professionals dels participants per a orientar-los en la preparació del currículum, l’entrevista i la cerca d’ocupació. Al mateix temps s’han organitzat taules redones amb professionals de Recursos Humans, entitats del tercer sector i centres de formació per a compartir perspectives i experiències sobre els processos de selecció de personal o futures oportunitats del mercat de treball.

Aquesta activitat sorgeix de la col·laboració entre LABORA i el Pacte Territorial en matèria d’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible d’Elx per a la realització de fòrums d’ocupació en el marc del pla “Avalem Territori”. Aquest Pacte Territorial està compost per diferents entitats com CEV-Alacant, CCOO, UGT i l’Ajuntament d’Elx.

El conseller d’Educació i Ocupació, José Antonio Rovira, ha destacat la importància de la iniciativa Labora en ruta, que es realitza en diferents punts de la Comunitat Valenciana, “per a acostar el servei valencià d’ocupació i formació al terreny”. A més, ha recordat que en els últims 5 anys Labora ha destinat a Elx al voltant de 60 milions d’euros en diferents programes.

L’alcalde Pablo Ruz destaca la importància d’aquests esdeveniments per a “generar oportunitats laborals i oferir una esperança vital i de futur”

Per part seua, el regidor de Promoció de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació, Samuel Ruíz, ha posat en valor el compromís i el repte d’aquest govern municipal a acostar la cerca d’ocupació a la persona que ho necessita, alhora que oferir a aquests demandants un lloc de treball de qualitat. “La salut d’un municipi depén en una certa forma de la gent que compta amb una ocupació i aquest Ajuntament continua treballant en polítiques que milloren l’ocupabilitat dels ciutadans”.

D’aquesta manera, ha fet referència a les últimes dades del mes d’abril, on Elx se situa per davall dels 19.000 aturats per primera vegada des de l’any 2007. “Les dades acompanyen, però queda molt per fer i seguim en el camí de fomentar polítiques que acosten al demandant d’ocupació amb aquell que té l’oferta”.

Els fòrums d’ocupació continuaran durant el segon semestre de 2024 i la primera mitat de 2025. El nom de la iniciativa, ‘Labora en ruta’, fa referència a l’itinerari que el candidat emprén en la seua cerca d’ocupació i, al mateix temps, a la voluntat de Labora acostar els seus serveis a les diferents localitats valencianes. Els interessats poden trobar tota la informació en la pàgina web: www.laboraenruta.es.