L’Ajuntament redacta el projecte de recuperació de Clarisses que finançarà el Consell

L’Ajuntament redacta el projecte de recuperació de Clarisses que finançarà el Consell

El compromís de la Generalitat és executar les obres de manera progressiva amb l’objectiu d’instal·lar la seu del Museu d’Art Contemporani Valencià


L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, ha reiterat el compromís del govern municipal de posar en marxa el projecte de recuperació de l’antic convent de Les Clarisses.

En aquest sentit, dimarts passat, va mantindre una trobada amb la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, Pilar Tébar, en el qual, entre altres assumptes, van tractar la posada en valor de Les Clarisses.

Ruz ha explicat que existeix un compromís amb el Consell sobre aquesta qüestió amb la qual “l’Ajuntament d’Elx assumeix el projecte amb càrrec a la partida general de projectes que el mateix pressupost arreplega i el Consell serà qui execute progressivament les obres dins del seu objectiu d’establir a les instal·lacions de Clarisses la seu permanent del Museu d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana”.

L’alcalde es va reunir amb la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat per a tractar aquest i més assumptes

A més, l’alcalde ha afegit que el projecte va començar amb l’obertura al públic del Pati dels Tarongers el passat estiu i que continuarà amb la posada en valor de l’antic convent i amb la recuperació de les voltes i la traceria ja que ha assenyalat que “Clarisses no té cap problema estructural, només la necessitat d’intervenció en determinats punts”.

Després de la trobada amb Patrimoni Cultural, Ruz ha indicat que “la disponibilitat i la disposició del Consell en aquest aspecte és absoluta” i ha confirmat que en la reunió “ja vam començar a parlar de la capacitat de la sala principal de Les Clarisses per a les col·leccions i obres d’art contemporani de la Generalitat”.