Comencen els preparatius per a ‘La Carretillà’ 2024

Comencen els preparatius per a ‘La Carretillà’ 2024

Per a participar serà necessari realitzar el curs de ‘carretiller’, que tindrà lloc el pròxim 20 de juliol al Centre Polivalent de Carrús


L’Ajuntament i l’Associació de Carretillers d’Elx (ACTE) han presentat ‘La Carretillà’ que, com en anys anteriors, tindrà lloc la nit del 13 al 14 d’agost a les 01.00 hores a l’Hort del Monjo.

“Hui els presentem una cosa que portem tots els il·licitans en el nostre ADN com és l’olor de pólvora”, ha assenyalat la regidora de Festejos, Inma Mora, que a més ha anunciat que en la zona delimitada destinada per a ‘La Carretillà’, es tiraran més de 60.000 carretons “en eixa nit que es convertix en dia gràcies als quilos de pólvora que llancem en honor a la nostra patrona, la Verge de l’Assumpció”.

El president de l’Associació de Carretillers, Jaime Sánchez, ha agraït a l’Ajuntament d’Elx i a la Policia Local la seua col·laboració amb esta tradició tan il·licitana de la qual “des de 2013 va prendre el testimoni esta associació perquè l’anomenada ‘guerra de carretilles’ es convertira en una festa com la que ara celebrem”.

Es llançaran més de 60.000 ‘carretilles’ en la zona delimitada a l’Hort del Monjo el pròxim 13 d’agost a les 01.00 hores

El presidente de la Asociación de Carretilleros, Jaime Sánchez, ha agradecido al Ayuntamiento de Elche y a la Policía Local su colaboración con esta tradición tan ilicitana de la que “desde 2013 tomó el testigo esta asociación para que la llamada ‘guerra de carretillas’ se convirtiera en una fiesta como la que ahora celebramos”.

Sánchez además ha recordado a todo aquel que quiera participar en ‘La Carretillà’ la obligatoriedad de realizar un curso. El próximo será el 20 de julio a las 10.00 horas en el Centro Polivalente de Carrús, con una duración aproximada de dos horas. Quien desee cursarlo deberá inscribirse a través de:

Sánchez a més ha recordat a tot aquell que vulga participar en ‘La Carretillà’ l’obligatorietat de realitzar un curs. El pròxim serà el 20 de juliol a les 10.00 hores al Centre Polivalent de Carrús, amb una duració aproximada de dos hores. Qui desitge cursar-lo haurà d’inscriure’s.

El Carretiller d’Honor, que prendrà la metxa que donarà inici a la festa de ‘La Carretillà’, serà el periodista esportiu, Pepe Morago, que ha assegurat estar “preparat per a assumir este bonic repte, espere prendre bé la metxa en eixa nit tan màgica, en esta tradició tan il·licitana”. A més, ha animat tots a participar i a fer un ús responsable de la pólvora, “perquè tots puguem gaudir de les festes amb respecte”.