L’Ajuntament llança una campanya estival contra l’abandó dels animals

L’Ajuntament llança una campanya estival contra l’abandó dels animals

La iniciativa pretén conscienciar la població sobre la tinença responsable de les mascotes


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Sanitat i Benestar Animal, ha llançat una nova campanya en contra de l’abandó d’animals per a conscienciar la població sobre la tinença responsable dels animals en estos mesos d’estiu. La responsable de l’àrea, Inma Mora, apel·la a la responsabilitat. “Durant estos en els quals organitzem les nostres vacacions, també hem de pensar en les nostres mascotes buscant alternatives perquè puguen acompanyar-nos, i si no, tractar de deixar-los en llocs autoritzats”.

Mora ha recordat que de maig a juliol és el període en què s’abandonen o s’arrepleguen extraviats més animals, encara que esta situació també es produïx la resta de l’any. Així, ha apuntat que per a previndre l’abandó ha de fer una conscienciació sobre la cura responsable dels animals de companyia des de la infància.

Des de la regidoria han destacat la necessitat d’adoptar, però sempre amb responsabilitat. D’esta manera, han de valorar-se les cures que comporta mantindre el seu benestar, el temps disponible i el lloc de residència, en tractar-se d’un compromís per a tota la vida, ja que abandonar mai pot ser una opció.

D’altra banda, la regidora ha indicat alguns consells per a la cura dels animals durant l’estiu com ara extremar les precaucions per les altes temperatures, evitar exposar-los durant les hores de més calor i que disposen d’aigua en tot moment. A més, durant les vacacions, és important mantindre la seguretat de l’animal durant els desplaçaments i disposar de la documentació sanitària amb les vacunes i identificació de la mascota. També és convenient portar el seu llit o algun joguet per a adaptar-se millor al nou entorn.