L’Ajuntament trasplanta el 60% de les palmeres del carrer Pere Joan Perpinyà a l’Hort de la Molinera

L’Ajuntament trasplanta el 60% de les palmeres del carrer Pere Joan Perpinyà a l’Hort de la Molinera

El regidor de l’àrea, Claudio Guilabert, ha comprovat de primera mà els treballs de trasplantament dels exemplars per part de la brigada municipal de Parcs i Jardins


Continuen els treballs de tala i trasplantament de les palmeres situades al carrer Pere Joan Perpinyà, després que un informe tècnic indicara que moltes d’elles tenien un risc alt o molt alt de desplomar-se sobre la via pública.

El 60% de les palmeres d’eixe carrer s’estan trasplantant a l’Hort de la Molinera, on es troben part dels vivers municipals. Fins allí ha acudit el regidor de Serveis Públics, Claudio Guilabert, que ha comprovat de primera mà els treballs de trasplantament per part de la brigada municipal de Parcs i Jardins.

Guilabert ha recordat que les palmeres es retiren després que un informe tècnic indicara que hi havia un risc alt o molt alt d’enfonsament

“El trasllat de les palmeres s’ha fet, en primer lloc, vetlant per la seguretat dels il·licitans perquè no torne a ocórrer el que va passar divendres passat, dia 5 de juliol, quan un exemplar va caure a la Glorieta” ha indicat Guilabert que també ha volgut reafirmar el compromís del govern municipal amb El Palmerar, Patrimoni Mundial de la Unesco.

En eixe sentit, el responsable de l’àrea, ha explicat que “estem recuperant la quadrícula de totes estes palmeres, trasplantant les que estan sanes, així com millorant el sistema de regadiu o recuperant l’ús agrícola dels horts amb la plantació de plantes farratgeres”.