L’alcalde, Pablo Ruz, ha mostrat el suport incondicional del govern municipal al camp d’Elx i ha assegurat que treballaran per a pal·liar les conseqüències de la plaga de trips que minvarà la producció enguany
La xef valenciana Begoña Rodrigo, millor cuinera de vegetals d’Europa i segona del món amb una estrela michelín, ha sigut l’encarregada de donar inici a una nova campanya de magrana mollar d’Elx amb el primer tall de la temporada. Una fruita tradicional del camp d’Elx i que compta amb Denominació d’Origen Protegida (DOP).
A l’esdeveniment, celebrat en una finca de la pedania de la Baia, ha acudit l’alcalde, Pablo Ruz, al costat del regidor d’Agricultura, José Antonio Román; el regidor d’Aigua, Juan de Dios Navarro, l’edil de Cultura, Irene Ruiz i el president de la DOP, Francisco Oliva, al costat de la vicepresidenta de la Diputació d’Alacant, Ana Serna; la directora general de l’Aigua i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Sabina Goretti Sabina; i entitats agràries relacionades amb la DOP de la magrana mollar d’Elx i representants de la restauració il·licitana.
L’alcalde, Pablo Ruz, ha mostrat el seu suport incondicional al camp d’Elx, “creiem en el sector primari, creiem en l’agricultura i per això donem suport a les solucions per a pal·liar les conseqüències derivades de la plaga de trips” han indicat en relació als problemes que patix este cultiu i que s’han acrescut en esta campanya i han afectat el 50% de la producció.
“Este serà l’últim any en què us enfrontareu a este problema sense poder pal·liar-lo amb els productes químics adequats amb els quals podreu cuidar els nostres productes locals” ha explicat Ruz en referència a l’última trobada mantinguda amb representants de diferents entitats agràries de la qual es va concloure la necessitat de sol·licitar al Ministeri de Transició Ecològica que autoritze la utilització d’una sèrie de productes fitosanitaris amb els quals combatre les plagues de cara a la pròxima temporada.
Per part seua, la padrina d’honor de la temporada, la xef valenciana Begoña Rodrigo, ha volgut agrair la invitació i ha subratllat que “la magrana és un bé que hem de cuidar i nosaltres com a restauradors d’alta gastronomia tenim la responsabilitat i els mitjans perquè la gent valore este tipus de productes i que pague per ells”.
El president de la DOP ha assegurat que “malgrat la reducció de la producció, les magranes que arriben als lineals tindran les mateixes qualitats úniques”
El president de la Denominació d’Origen de la Granada Mollar d’Elx, Francisco Oliva, ha assenyalat que “a pesar que esta temporada s’espera un 50% menys de producció pels efectes del canvi climàtic i per la plaga de trips, les magranes que arriben als lineals estaran en bones condicions amb eixes qualitats úniques que tenen les nostres magranes i que marquen la diferència”.