SOLIDARITAT AMB UCRAÏNA

Informació general

La  situació que viu actualment Ucraïna després de la invasió de Rússia ha provocat la reacció immediata de societat espanyola, commocionada davant dels fets d’extrema gravetat que s’estan produint al país. Les mostres de solidaritat dels espanyols i les espanyoles no s’han fet esperar i moltes persones i organitzacions busquen en aquests dies la millor manera de contribuir a pal·liar les conseqüències d’aquesta crisi humanitària. Des de l’Ajuntament d’Elx, volem canalitzar la informació a la ciutadania i que aquesta estiga informada de les accions que s’estan realitzant des de la nostra ciutat.

Vies d’Informació

 • És important que l’opinió pública s’informe de les vies d’ajuda a través dels canals (pàgines web, perfils en xarxes socials, etc.) de fonts oficials (Govern d’Espanya, Generalitat, diputacions, ajuntaments…) o d’ONGD (associacions, fundacions…) de reconegut prestigi.
 • Fonts no oficials, o canals poc segurs (com ara Whatsapp) que poden usar-se per a suplantar fonts oficials, poden proporcionar informació errònia o falsa, que pot ser contraproduent o perillosa, i que pot provocar fraus o estafes.

FONTS OFICIALS:

  1. European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (ECHO) ( Ing)
  2. Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja
  3. Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA)
  4. Fons de les Nacions Unides per a la Infància UNICEF i resta d’actors humanitaris de les Nacions Unides
  5. Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID)
  6. Pàgina dedicada a la Solidaritat Valenciana a Ucraïna de la Generalitat Valenciana.
  7. Pàgina de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.