Elx, ciutat candidata a seu de l’Agència Espacial Espanyola

Elx opta per a aconseguir ser la seu de l’Agència Espacial Espanyola (AEE). L’Ajuntament ha presentat el dilluns 7 de novembre al Ministeri de Política Territorial, de manera telemàtica, els documents necessaris per a postular la localitat a acollir l’agència governamental, que preveu arrancar a finals del primer trimestre de 2023.

La candidatura il·licitana compleix àmpliament amb tots els requisits exigits pel Govern per a obtindre la seu de l’AEE i compta amb el suport de més de 130 entitats autonòmiques, provincials i locals.

L’alcalde, Carlos González, ha valorat que el suport rebut per part d’institucions, associacions i col·lectius “ens permet dir que aquesta és la candidatura no sols d’Elx, sinó de tots els valencians i les valencianes, la qual cosa ens ompli d’orgull i satisfacció pel gran suport rebut d’entitats socials, empresarials, acadèmiques i institucions de la Comunitat Valenciana”, cosa que ha agraït efusivament. Aquestes adhesions, ha expressat, doten de “fortalesa” una candidatura que “podem dir que és sòlida i viable, que concorrerà amb les 19 ciutats espanyoles”.