Romiatges

Sant Antoni del Porquet

El 17 de gener és la festivitat de Sant Antoni Abat. A Elx, si no cau diumenge, se celebra el cap de setmana següent a la festivitat  que ací es coneix pel nom de Sant Antoni del Porquet i és una de les més antigues i arrelades de la ciutat ja que està documentada des de l’Edat Mitjana. Se celebra en el barri de Sant Antoni als voltants de l’Ermita en els horts de palmeres del Trabalon, de Sant Antoni i del Cabolo i carrers adjacents on es realiza la romeria. El Sant ix en processó a muscle dels romeres i les romeres que el porten amb un divertit pas de ball. Bandes de música, fira i ambient molt animat.

Sant Crispí

El 25 d’octubre és la festivitat de Sant Crispí, patró dels sabaters. Atesa la gran tradició de la indústria del calçat a Elx, esta festivitat està molt arrelada entre els il·licitans.

Si no cau diumenge, se celebra el cap de setmana més pròxim a la festivitat, amb una romeria i una fira que se situa en el barri que porta el mateix nom, als voltants de l’Ermita de Sant Crispí. És costum beneir les xinxetes, component que s’utilitzava antigament per a fer sabates, per tal com la població considera que són com un talismà que proporciona bona sort i treball.