És un centre per a la interpretació del Palmerar d’Elx, ubicat en un hort singular –l’Hort de Sant Plàcid i instal·lat en una casa típica, construïda en el segle XIX.

Les seues sales exposen les peculiaritats del Palmerar -declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000-, la seua història i la seua evolució fins a convertir-se en símbol de la ciutat. Conté audiovisuals, fitxes, murals, objectes i pantalles tàctils amb uns continguts que pretenen configurar una imatge global i precisa d’aquest paisatge cultural únic.

Després de recórrer el museu, s’accedeix a l’hort per a contemplar les espècies vegetals, el sistema tradicional de reg i els cultius típics associats.

També acull el Taller Municipal de Palma Blanca. Creat el 1998, el seu objectiu és oferir a tot aquell que ho desitge la possibilitat d’aprendre una professió tradicionalment mantinguda per unes poques famílies palmereres. Els visitants del museu poden accedir al taller per a observar com es realitza la tècnica del trenat.

El Palmerar ha aconseguit perviure fins als nostres dies mantenint intactes les seues característiques històriques, conferint a la ciutat d’Elx un paisatge irrepetible.

 

Demostracions del treball a l’hort

Explicació i demostració del treball tradicional als horts de palmeres, a càrrec del palmerer del museu. Dimarts i divendres de matí, amb reserva telefònica.

 

Preu de les entrades

General: 1 €
Estudiants, grups, Carnet Jove, jubilats i famílies nombroses: 0,50 €

Entrada lliure: diumenges. A més, xiquets menors de 6 anys, persones en possessió de la targeta daurada de l’Ajuntament d’Elx, professors i monitors acreditats, persones amb discapacitat i amb mobilitat reduïda.

Abonament museu: l’abonament museu té un preu de 8 € euros i permet la visita de tots els museus que depenen de l’Ajuntament. Es pot adquirir en qualsevol museu municipal de la ciutat.

 

Taller de palma blanca

Horari: de dimarts a divendres (visites)

10.00 – 12.30 h

16.30 – 18.00 h

Adreçat al públic en general

Duració: de novembre a maig

Matrícula: Regidoria de Cultura