L’Ajuntament cedirà a Regs de Llevant els cabals sobrants de la depuradora d’Arenals del Sol

L’Ajuntament cedirà a Regs de Llevant els cabals sobrants de la depuradora d’Arenals del Sol

L’alcalde d’Elx i el regidor d’Aigües es reuneixen amb el director i la gerent de l’entitat de reg i arriben a un principi d’acord perquè els regants reben 300.000 metres cúbics anuals d’aigua

Carlos González reafirma el seu compromís amb el transvasament Tajo-Segura perquè és “imprescindible, irrenunciable i insubstituïble” i demana que es pose punt final a la dinàmica d’enfrontament entre comunitats.

 

L’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Elx i la Comunitat de Regs de Llevant han arribat a un principi d’acord per a la cessió dels cabals sobrants de la depuradora d’Arenals del Sol als regants, uns 300.000 metres cúbics anuals, durant una reunió que van mantindre en l’Alcaldia l’alcalde d’Elx, Carlos González; el regidor d’Aigües, Antonio García; i el president i la gerent d’entitat de reg, Javier Berenguer i Belém Castellà, respectivament.

Carlos González considera que aquesta cessió de cabals serà de gran utilitat per als regants il·licitans i destaca que durant la reunió ha reafirmat el seu compromís com a alcalde d’Elx amb el transvasament Tajo-Segura.

“Governe qui governe, el transvasament Tajo-Segura és imprescindible, irrenunciable i insubstituïble per a Elx i per a la província. I Castella-la Manxa i els seus dirigents, siguen del Partit Socialista o del Partit Popular, l’han d’entendre i assumir i abandonar ja la posició de confrontació sistemàtica en la qual porten ja massa temps instal·lats”, indica González.

“En aquest moment el que correspon és complir la llei, complir el Memoràndum i posar punt final a aquesta dinàmica d’enfrontament entre comunitats perquè l’aigua és de tots i ha de servir-nos a tots, a Castella-la Manxa i també a la Comunitat Valenciana i a Elx”, puntualitza el regidor il·licità.