L’Ajuntament incrementa un 17 per cent els seguidors en Facebook i un 10 per cent els de Twitter

L’Ajuntament incrementa un 17 per cent els seguidors en Facebook i un 10 per cent els de Twitter

L’Ajuntament d’Elx ha augmentat de manera destacada el nombre d’usuaris de les seues xarxes socials en l’últim any, d’octubre de 2017 a octubre de 2018. En Facebook, el nombre de persones a les quals li agrada la pàgina ha passat de 15.150 en 2017 a 17.838 en 2018. En el cas de Twitter, el nombre de seguidors s’ha incrementat de 15.150 en 2017 a 16.784 de 2018.

En la xarxa social Facebook la pujada, en termes percentuals, ha sigut del 17 per cent respecte a l’any anterior, quan ja s’havia produït un increment del 37 per cent sobre 2016. En aquest últim any, s’han publicat un total de 2.098 entrades, que s’han mostrat a 4.007.402 usuaris, segons les dades d’abast que facilita aquesta xarxa social.

Respecte a Twitter, la pujada experimentada se situa en el 10,7 per cent sobre 2017. En el total de l’últim any s’han publicat 1.571 tuits, que s’han mostrat en 1.717.000 de vegades, segons les dades d’impressions que recull Twitter.

En aquest sentit, la regidora de Comunicació, Esther Díez, ha explicat que “aquest augment de seguidors en les xarxes socials, igual que la destacada pujada d’usuaris de la web, és una bona notícia en el sentit que mostra que hi ha més ciutadans i ciutadanes interessats en l’actualitat municipal i en les activitats organitzades per l’Ajuntament”.

Díez, ha assenyalat que “les xarxes socials són una bona via per a millorar les relacions entre la ciutadania i l’Ajuntament, ja que fins i tot es vehiculen als diferents departaments les demandes i suggeriments que realitzen els usuaris”, i ha recordat que “per a aquest govern municipal, les xarxes socials municipals han d’actuar com a plataforma d’informació pública, i és per això que la seua gestió la realitzen funcionaris municipals”.

“Enfront del model del govern anterior del PP, en el qual fins i tot es bloquejaven a usuaris no afins, en aquest govern municipal entenem que els espais informatius de la institució han de gestionar-se de manera professional i amb vocació de servei públic, per la qual cosa fins i tot s’han elaborat protocols de gestió per als empleats públics”, ha afegit la regidora de Comunicació.

Esther Díez ha afirmat també que “animem els veïns i les veïnes d’Elx que compten amb perfils en aquestes xarxes socials a seguir les pàgines de l’Ajuntament per a tindre coneixement de l’activitat municipal”.