Ús d’alcoholímetre indiciari de cara a les festes nadalenques

Ús d’alcoholímetre indiciari de cara a les festes nadalenques
  • Aquest nou alcoholímetre destaca per la seua rapidesa i per no necessitar filtres, per la qual cosa amb un curt bufit pot establir-se si el conductor ha begut alcohol
  • Es podran sotmetre tots els conductors a la prova de detecció, amb l’ús de l’etilòmetre només en els casos en què siga necessari conéixer la taxa exacta d’alcohol.

Des de principis del mes de desembre s’ha aprovat un nou alcoholímetre indiciari que, sense necessitat de filtres o contactes físics, és capaç de detectar la ingesta d’alcohol per part d’una persona. Per a això es val d’un curt bufit, que una vegada analitzat advertirà sobre la presència d’alcohol en aire, amb una destacable rapidesa i sensibilitat.

D’aquesta manera, només en cas de donar positiu, aquesta prova indiciària, el conductor serà sotmés a una altra prova que llance la taxa d’alcohol i així determinar si depassa el màxim permés o si arriba a ser infracció penal (establida en 0,60 mg/l en aire espirat). Amb aquest aparell, del qual s’espera adquirir alguna unitat més a curt termini, s’aconsegueix evitar el biaix en el procés de sedàs en els fluxos de trànsit controlats, en poder realitzar-se el 100% dels conductors que passen per un punt.

Com l’any anterior, i de cara a uns dies festius de gran moviment de vehicles i consum d’alcohol, es té previst establir controls de verificació d’alcoholèmia en diferents punts del terme municipal i insistir en el consum i conducció responsable. Així doncs, es repetirà l’experiència d’establir un “punt preventiu de verificació d’alcoholèmia” en la zona Centre, perquè qualsevol persona, que en els dies de major concentració de menjars i sopars d’empresa així ho desitge, puga conéixer la seua taxa i no fer ús del seu vehicle en cas oportú.