L’Ajuntament fomenta l’autoocupació a través de les ajudes ‘Elx Emprén 2021’ i els ‘Premis a la iniciativa emprenedora del mes’

L’Ajuntament fomenta l’autoocupació a través de les ajudes ‘Elx Emprén 2021’ i els ‘Premis a la iniciativa emprenedora del mes’

Les persones interessades podran apuntar-se través de la seu electrònica de l’Ajuntament i el termini de presentació de sol·licituds conclou el 15 de setembre de 2021 per a les ajudes ‘Elx Emprén 2021’ i per als ‘Premis a la iniciativa emprenedora del mes’ el 5 de desembre de 2021


L’Ajuntament d’Elx continua apostant per l’emprenedoria i l’ocupació estable a través de les ajudes ‘Elx Emprén 2021’ i els ‘Premis a la iniciativa emprenedora del mes’. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, al costat de la tècnica de Promoció Econòmica, Fátima Martín, han presentat aquest matí el pla d’ajudes, que ascendeixen a 200.000 euros.

El regidor de Promoció econòmica ha afirmat que “donarem suport a aquelles persones que tenen una iniciativa perquè posen en marxa un negoci” i ha ressaltat que “volem que aquest pla servisca d’estímul per a la nova creació d’empreses i de negocis en l’àmbit de l’economia municipal d’Elx”.

‘Elx Emprén 2021’

Les persones interessades podran apuntar-se a través de la seu electrònica de l’Ajuntament i el termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 de setembre de 2021.

Entre els requisits que s’exigeixen destaquen haver-se donat d’alta en l’activitat entre l’1 de gener i el 15 de setembre de 2021, que la ubicació i l’activitat laboral es desenvolupe a Elx i que hi haja una inversió mínima de 3.000 euros amb els justificants de pagament corresponents.

El regidor de Promoció Econòmica, ressalta que aquest pla, dotat amb 200.000 euros, “servirà d’estímul per a la nova creació d’empreses i de negocis en l’àmbit de l’economia municipal d’Elx

Les subvencions tindran un valor entre 2.000 i 3.000 euros. Per a atorgar aquesta quantitat de diners se seguiran dos criteris, la generació d’ocupació estable i autoocupació i el nivell d’inversió que fa l’empresa.

Segons les dades facilitades pel regidor, en l’any 2020, de 43 sol·licituds presentades es van aprovar un total de 24. Un 83% eren empreses individuals o autònoms, un 14% van ser societats i un 3% cooperatives. Del total d’ajudes concedides un 98% es van destinar a empreses de comerç i serveis i un 2% a empreses hostaleres i la subvenció mitjana assignada a cada empresa va ser de 2.250 euros.

Les bases completes d’aquestes subvencions es poden consultar en: https://www.elche.es/promocion-economica/emprendimiento/recursos-emprendedores/subvenciones-elche-emprende/

‘Premis a la iniciativa emprenedora del mes’

Per a poder optar als ‘Premis a la iniciativa emprenedora del mes’ les inscripcions es poden realitzar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament i el termini límit de presentació de sol·licituds serà el 5 de desembre de 2021.

Aquesta convocatòria pretén promoure l’emprenedoria entre la societat il·licitana, premiar a les persones amb iniciativa emprenedora que desitgen posar en marxa un nou negoci i fomentar la imatge positiva de l’empresari com a generador de riquesa i d’ocupació.

S’atorgarà un premi per cada mes de l’any. Cada guardó està valorat en 2.500 euros, 1.000 es donen en efectiu i els 1.500 euros restants, s’oferiran com a serveis en diferents entitats.

Per a avaluar aquestes iniciatives hi ha un comité d’avaluació format per la Regidoria de Promoció Econòmica, representants del CEEI, JOVEMPA, el Parc Científic de la UMH, AESEC, la Cambra de Comerç i Terciari Avançat.

Les bases completes d’aquests premis es poden consultar en: https://www.elche.es/promocion-economica/emprendimiento/programas-emprendimiento/premio-emprendedor-del-mes/