L’Ajuntament d’Elx entrega el segell “Empresa Conciliadora” per a reconéixer i fomentar l’equilibri entre la vida laboral i familiar

L’Ajuntament d’Elx entrega el segell “Empresa Conciliadora” per a reconéixer i fomentar l’equilibri entre la vida laboral i familiar

L’acte, que s’ha desenvolupat en el Centre de Congressos amb totes les mesures sanitàries davant la Covid-19, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González, i dels regidors d’Igualtat, Mariano Valera, i de Promoció Econòmica, Carles Molina


La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx ha entregat hui els premis del segell distintiu local “Empresa conciliadora”, impulsats des de Casa de la Dona, amb la finalitat de reconéixer, estimular i fomentar activitats encaminades a millorar l’equilibri entre la vida laboral, familiar i personal dels treballadors i de les treballadores del teixit empresarial del municipi. L’acte, que s’ha desenvolupat en el Centre de Congressos, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González, i dels regidors d’Igualtat, Mariano Valera, i de Promoció Econòmica, Carles Molina. Així mateix, han assistit la tècnica d’Igualtat de CCOO, Cristina Ochando i les representants de les empreses reconegudes.

L’alcalde il·licità ha assenyalat que “la importància de la conciliació radica en la igualtat de gènere i és absolutament essencial per al progrés col·lectiu i per al benestar social”. En aquest sentit, González ha apel·lat a promoure un gran canvi cultural que pose per davant la igualtat i la conciliació per a la construcció d’una societat justa i equitativa.

Per la seua part, Valera ha assenyalat que “des de Casa de la Dona considerem que la millor eina per a una igualtat real i efectiva part d’una conciliació laboral, personal i d’oci” i ha convidat totes les empreses a participar en la pròxima edició d’aquest programa, les bases del qual ja estan publicades en www.elche.es/selloempresaconciliadora.

El regidor ha explicat que aquesta jornada, la presentació de la qual ha sigut a càrrec de l’agent d’Igualtat de Casa de la Dona, Beatriz Martínez Garres, compleix el seu cinqué aniversari i ha informat que actualment Elx compta amb nou empreses del teixit empresarial que posseeixen el segell d’empresa conciliadora que atorga el consistori.

Les empreses reconegudes en aquesta edició han sigut Kelpie Consultoría, S.L (en la modalitat microempresa), Idex, Ideas y Expansión S.L (en la modalitat petita empresa) i Publicidad Antón S.L (en la modalitat mitjana empresa).

Les empreses reconegudes en aquesta edició són Kelpie Consultoría, S.L (en la modalitat microempresa), Idex, Ideas y Expansión S.L (en la modalitat petita empresa) i Publicidad Antón S.L (en la modalitat mitjana empresa)

Durant l’acte també s’han projectat vídeos de l’Acadèmia Luis Vives i d’Avecal, empreses que van obtindre el segell en 2019 i s’ha entregat un diploma de pròrroga del segell 2019 a Gioseppo. A més, s’ha realitzat el lliurament de diplomes als participants del programa com Eurofins Texting Spain S.L i Fundació Salut Infantil.

La concessió d’aquest segell distintiu, té un doble objectiu: d’una banda, reconéixer aquelles empreses que tenen establides mesures per a la conciliació de la vida laboral, familiar i personal dins de la seua organització, i per un altre, incentivar la posada en marxa d’aquestes mesures en la gestió dels recursos humans de les empreses.

El segell distintiu “Empresa Conciliadora” és un dels projectes posats en marxa per l’Equip de Govern per a afavorir la igualtat real entre homes i dones. El seu objectiu és reconéixer, estimular i fomentar activitats encaminades a una millora de la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, dins del teixit empresarial d’Elx.