Inaugurada l’exposició “Història versus Stories” organitzada per l’Arxiu Municipal d’Elx

Inaugurada l’exposició “Història versus Stories” organitzada per l’Arxiu Municipal d’Elx

La regidora de Cultura, Marga Antón, obri l’exposició sobre el patrimoni documental il·licità, que es podrà visitar a la Sala de l’Orde Tercer fins al 25 de juliol


La regidora de Cultura, Marga Antón, ha inaugurat aquest dimecres a la vesprada l’exposició “Història versus Stories” que, organitzada per l’Arxiu Històric Municipal d’Elx, es pot visitar a la Sala d’Exposicions de l’Orde Tercer del 9 de juny al 25 de juliol.

Aquesta exposició mostra imatges del ric patrimoni documental il·licità, singularitats de l’Arxiu Històric Municipal i aspectes dels treballs que es realitzen. Tot això amb motiu de les activitats per a celebrar el Dia Internacional dels Arxius 2021.

Es tracta d’un recorregut per la nostra història seguint l’ordre de l’alfabet a manera de xicotet diccionari. Juga amb fotografies, tipografies i grafies pertanyents a l’Arxiu Històric Municipal. I aquesta posada en escena es fa mitjançant una narrativa molt contemporània: l’exposició també es pot seguir a través de xarxes socials. De fet, cadascun dels panells, que simula una pàgina d’Instagram, porta un codi QR perquè els visitants puguen participar també deixant un like a aquelles entrades que els agraden. Es tracta d’acostar l’Arxiu a un grup el més ampli possible de persones.

Així, l’arca de tres claus, els breus, la Consueta, els diplomes, l’enquadernació… es mesclen amb hashtag, likes o stories a través d’un recorregut ordenat per l’alfabet.

L’exposició rep visites guiades els divendres 11, 18 i 25 de juny i 2 de juliol a les 11 hores, prèvia inscripció en l’Arxiu, o en el telèfon 966 658 210. L’horari d’obertura és, de dimarts a dissabtes, de 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores. Diumenges i festius, de 10 a 14 hores.