L’Ajuntament reforça els serveis de manteniment i neteja de les platges d’Elx amb una maquinària més moderna, eficient i sostenible

L’Ajuntament reforça els serveis de manteniment i neteja de les platges d’Elx amb una maquinària més moderna, eficient i sostenible

L’alcalde, Carlos González, presenta juntament amb els regidors de Neteja, Héctor Díez, de Pedanies, Vicente Alberola, i de Turisme, Carlos Molina, el servei a la platja dels Arenals del Sol i assenyala que “el litoral il·licità es netejarà tots els dies a les 23 hores de la nit fins al 30 de setembre”


Comença la temporada estival i l’Ajuntament d’Elx ja ha posat en marxa el nou servei de manteniment i neteja de les platges amb una nova maquinària més moderna, eficient i sostenible. L’alcalde, Carlos González, ha presentat aquest matí, juntament amb els regidors de Neteja, Héctor Díez, de Pedanies, Vicente Alberola, i de Turisme, Carles Molina, el nou equipament a la platja dels Arenals del Sol, on s’han exposat alguns dels vehicles que permetran avançar en el funcionament del servei en tot el litoral il·licità.

Segons ha explicat el responsable de l’Equip de Govern “es tracta d’una millora substancial d’aquesta contracta, que durà a terme l’UTE Elx, en la qual s’incorporen tres tractors, quatre màquines neteja platges, cinc tot terrenys elèctrics, un camió porta contenidors i quatre nous contenidors de 20 metres cúbics”.

En la presentació també han sigut presents el gerent de l’UTE Elx, Alberto Bleda, els alcaldes pedanis dels Arenals del Sol, Antonio Garzón, i de l’Altet, José Manuel Meseguer, així com tècnics municipals i representants de la signatura adjudicatària.

El nou equipament està compost per tres tractors, quatre màquines neteja platges, cinc tot terrenys elèctrics, un camió porta contenidors i quatre nous contenidors de 20 metres cúbic

L’alcalde il·licità ha destacat que “els nou quilòmetres de platges seran netejats sistemàticament tots els dies a partir de les 23 hores de la nit” i ha assenyalat que, “com a novetat, enguany el període del servei s’ampliarà fins al 30 de setembre amb la intenció que l’arena de les platges estiga en les millors condicions possibles per al gaudi dels nostres visitants i ciutadans”. Així mateix, s’incorporen 180 papereres més, de les quals 40 són per a paper i cartó, altres 40 per a envasos i 100 per als residus restants.

A més, González ha subratllat l’aposta del Govern Municipal per unes platges sense fum, més saludables i més netes. “L’efecte perniciós de les burilles per al medi ambient és indubtable” ha indicat l’alcalde, que ha demanat la col·laboració de la població per a evitar embrutar les platges amb qualsevol tipus de residus.