L’alcalde advoca per la descentralització i pel paper dels ajuntaments en la gestió dels Fons Europeus

L’alcalde advoca per la descentralització i pel paper dels ajuntaments en la gestió dels Fons Europeus

Carlos González respon les preguntes de la periodista Àngels Barceló en el programa ‘Hoy por Hoy’ de Cadena Ser, emés aquest matí al Centre de Congressos


 

L’alcalde, Carlos González, ha advocat per la descentralització i pel paper dels ajuntaments en la gestió dels Fons Europeus en el programa ‘Hoy por Hoy’ de Cadena SER a càrrec de la periodista Àngels Barceló, que s’ha emés aquest matí al Centre de Congressos i ha comptat amb l’assistència d’un nombrós públic i de membres de l’Equip de Govern.

Durant la seua trobada amb Àngels Barceló, González ha destacat que “la descentralització és positiva, ja que dona resultats i visibilitat a la nostra ciutat”, i ha assenyalat que “darrere d’aquesta via hi ha oportunitats socioeconòmiques i possibilitats per a acabar amb l’èxode dels municipis a les grans capitals”.

En aquest sentit, l’alcalde ha valorat positivament la recent iniciativa de la Universitat Miguel Hernández amb la qual investigadors del grup de Neuroingenyeria Biomèdica han desenvolupat un nou implant cerebral basat en microelèctrodes intracorticals que ha sigut capaç d’induir la percepció de formes i de lletres en una persona cega.

Així mateix, ha qualificat aquest projecte com “un important avanç científic que pot comportar millores en la salut i en la qualitat de vida de multitud de ciutadans que tenen greus dificultats de visió” i ha assenyalat que des del punt de vista de la ciutat “ens sentim profundament orgullosos, ja que la UMH amb tot just 25 anys d’història ha aportat molt al municipi i a la projecció nacional de la nostra ciutat”.

L’alcalde ha apuntat que “existeixen universitats en ciutats que no són capitals de província on s’aconsegueixen avanços científics revolucionaris i això reafirma la importància de la descentralització”.

Entre altres assumptes, el responsable de l’Equip de Govern ha destacat com a fonamental el diàleg a l’hora de dirigir un govern. “L’època de les majories absolutes ha passat a la història no només a Espanya, sinó a la Unió Europea. Cal entendre que les preferències polítiques dels ciutadans s’expressen d’una manera diferent a com ho van fer en èpoques anteriors i les formacions polítiques hem d’aprendre a conviure, a dialogar i a anteposar l’interés general a l’interés partidista”, ha explicat l’alcalde, que ha qualificat el govern de Ximo Puig com “un exemple de diàleg social” i ha indicat que “municipis com el nostre de més de 200.000 habitants intentem practicar el mateix diàleg”.

Un altre dels temes pels quals Àngels Barceló ha preguntat l’alcalde ha sigut per la renovació dels òrgans constitucionals. “Veig responsabilitat en el govern per desbloquejar una situació inèdita en la nostra democràcia”, ha indicat González, que ha assegurat que “si el govern haguera bloquejat els dos nomenaments probablement s’haurien trencat les converses i el PP hauria tornat a les posicions de bloqueig”.

El responsable de l’Equip de Govern qualifica el govern de Ximo Puig com un exemple de diàleg social i destaca la intenció d’atraure empreses tecnològiques mitjançant el Campus Tecnològic

Durant l’entrevista també s’ha parlat sobre la importància del calçat a la ciutat. En aquest sentit, el regidor il·licità ha assenyalat que “Elx és la ciutat que major producció de calçat genera a Espanya i, probablement, al conjunt dels països de la Unió Europea. No obstant això, malgrat la seua importància, la ciutat va iniciar fa dues dècades un camí lent cap a la diversificació econòmica i cap a l’atracció d’altres sectors econòmics amb la creació del Parc Empresarial, un dels millors dins de l’arc mediterrani espanyol”.

“Un autèntic motor de desenvolupament socioeconòmic al conjunt de la Comunitat Valenciana”, segons ha qualificat l’alcalde.

González ha indicat que “dins del Parc Empresarial s’està impulsant el Campus Tecnològic, un projecte en el qual tenim moltes expectatives per a convertir-lo en la porta d’entrada de les empreses de l’àmbit tecnològic”.

L’alcalde també ha destacat el paper dels ajuntaments en els Fons Europeus. “Un exemple són els Fons Europeus relatius a la Mobilitat Sostenible que arriben de la UE i el govern els redirigeix però els municipis els executa”, ha assenyalat.