Drets Socials i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives impulsen quatre sessions per a reduir els riscos de les tecnologies en la infància i l’adolescència

Drets Socials i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives impulsen quatre sessions per a reduir els riscos de les tecnologies en la infància i l’adolescència

Les jornades es desenvoluparan al Centre de Congressos durant els mesos de maig i juny i per a la difusió d’aquesta iniciativa es repartiran més de 15.000 separadors entre els escolars de primària del municipi


La Regidoria de Drets Socials i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) han impulsat quatre sessions de tres hores per a previndre l’addicció tecnològica en la infància i l’adolescència.

Cadascuna d’elles es desenvoluparà al Centre de Congressos durant els mesos de maig i juny. L’edició del present any es denomina “Pantalles i tecnologies en xiquets, xiquetes i adolescents”, en la qual s’abordaran el paper de les emocions en família en l’ús de les tecnologies, estils parentals per a construir una llar tecnològica saludable i eines per a un ús saludable de les tecnologies de la informació.

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, acompanyat pels tècnics de la UPCCA, l’educador Salvador Martínez i la psicòloga Mar Navarro, i la cap de Gestió d’Igualtat i Comunitària de la Regidoria, Leticia Sánchez, ha presentat l’Escola de Família 2022, una iniciativa empresa pel Govern municipal des de 2016.

Valera ha assenyalat que s’han posat en contacte amb els centres educatius d’Elx i es repartiran més de 15.000 separadors entre els escolars de Primària del municipi. A més d’això s’enviarà a cada alumne tot el contingut de l’escola, així com informació amb un codi QR que enllaçarà al cartell i una guia de recursos per a la Prevenció en Addiccions de la UPCCA il·licitana.

Segons ha explicat el regidor, les inscripcions a l’Escola de Família es podran realitzar de manera gratuïta en el telèfon 966 658 064, en el WhatsApp 672 499 556 i en el correu electrònic upcca@elche.es.

L’escola de famílies es realitzarà a càrrec del doctor en Psicologia de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Álvaro García del Castell López, així com de Mar Navarro i de Salvador Martínez.

La primera sessió “Xiquets, xiquetes, adolescents i pantalles” es durà a terme el divendres 27 de maig de 9.30 a 12.30 hores en la qual es donaran a conéixer els factors de risc i protecció, indicadors d’abús i recomanacions per edat per a un ús responsable de les tecnologies.

La segona sessió “El paper de les emocions en família en l’ús de les tecnologies” es desenvoluparà el 31 de maig de 16.00 a 19.00 hores en la qual es parlarà sobre la intel·ligència emocional i la seua importància en la família com a efectes protectors sobre les conductes d’ús i abús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, recorda que les inscripcions a l’Escola de Família es podran realitzar de manera gratuïta en el telèfon 966 658 064, en el WhatsApp 672 499 556 i en el correu electrònic upcca@elche.es

La tercera sota el títol “Estils parentals i pantalles. Construint una llar tecnològica saludable”, tindrà lloc el 10 de juny de 9.30 a 12.30 hores, en la qual es donaran pautes i claus per a generar un entorn de confiança familiar, reflexionant sobre la importància de la inclinació i els seus efectes i els aspectes bàsics de la criança positiva i la seua aplicació en la llar.

L’última sessió “Tècniques i eines per a un ús saludable de les TIC” el 14 de juny de 16.00 a 19.00 hores. Amb ella s’abordaran estratègies d’afrontament de situacions de conflicte i es destacarà la importància de generar xarxes familiars i socials de funcionament equilibrat.

Les sessions s’han programat en funció de les avaluacions dels pares i els centres educatius que es van rebre al llarg de 2020 i 2021 en les quals es demandaven jornades més específiques i amb una major durabilitat.

El regidor ha recordat la importància d’aquesta mena d’actuacions que pretenen previndre situacions problemàtiques i ha convidat la ciutadania a participar amb la finalitat de mantindre unes xarxes socials saludables a la llar.

Per part seua, Martínez ha lamentat que cada vegada aquest tipus d’addicció es produeix a edats més primerenques i ha oferit l’ajuda de la UPCCA per a qualsevol família que necessite ajuda.