La XXVII Mostra de Teatre Dama d’Elx acollirà 14 propostes teatrals de companyies de teatre amateur de la ciutat

La XXVII Mostra de Teatre Dama d’Elx acollirà 14 propostes teatrals de companyies de teatre amateur de la ciutat

L’edil de Cultura, Marga Antón, acompanyada del president de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, Fernando Blaya, i DE la professora de l’Escola Somnis Teatre, Cristina Aniorte, informa que l’esdeveniment, amb entrada gratuïta, es realitzarà del 10 al 24 de setembre al Gran Teatre a les 21.00 hores


La XXVII Mostra de Teatre Amateur Dama d’Elx acollirà 14 propostes teatrals de companyies de teatre amateur il·licitanes, tal com han informat la regidora de Cultura, Marga Antón, el president de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, Fernando Blaya, i la professora de l’Escola Somnis Teatre, Cristina Aniorte.

L’edil ha explicat que el programa es realitzarà del 10 al 24 de setembre al Gran Teatre a les 21.00 hores amb entrada gratuïta i sense necessitat de reserva d’entrades.

“Es tracta d’un dels esdeveniments més importants del teatre amateur il·licità, organitzat per la Regidoria de Cultura en col·laboració amb la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx. Un esdeveniment que té com a objectiu que totes les companyies de la ciutat tinguen l’oportunitat d’actuar al Gran Teatre de la ciutat, visibilitzant la diversitat del teatre amateur il·licità”, ha destacat Antón, que ha afegit que “en aquesta edició s’han ampliat el nombre de dies per a acollir totes les propostes presentades i que suposa un rècord de participació”.

La programació arrancarà de la mà de l’Escola Somnis teatre amb l’obra ¡Hay motín compañeras!, del dramaturg il·licità Alberto Miralles. D’altra banda, la comèdia serà present a través de companyies com Soy artista, Pasión Irreversible o Sáhara teatro.

El drama destacarà amb la proposta de Teatro de la Baranda i El último pensamiento de Ron Carter, de Tomás Ferrando o la tragicomèdia de Teatro en Construcción en coproducció amb el CCCE L´Escorxador, Huanita de Marcos Altuve, “que podrem gaudir-la a Elx després d’un llarg palmarés guanyador en festivals de teatre a nivell nacional”, ha indicat l’edil.

La clausura tindrà lloc el dissabte 24 de setembre amb l’actuació del grup manxec Paraskenia Teatro.

“En aquesta edició s’han ampliat el nombre de dies per a acollir totes les propostes presentades i que suposa un rècord de participació”, afirma Antón

Per part seua, Blaya ha destacat la tornada després de la pandèmia del “Teatre addicte” amb el segellament del programa de fidelització i el sorteig de dues entrades dobles el 23 de setembre entre aquells que vagen depositant els segells de les representacions que han assistit. A més, ha recordat que les persones amb mobilitat reduïda tenen espais per a elles al Gran Teatre i que poden reservar els seus llocs a les taquilles.

A més, Aniorte ha agraït la Regidoria de Cultura i la Plataforma el treball realitzat per a dur a terme aquesta programació.

Es pot accedir a tota la informació a través de la web d’elche.es i del blog de la Plataforma (laplataformaelx.wordpress.com).

Activitats paral·leles

D’altra banda, s’organitzarà el curs d’improvisació Mètode Harold. La formació la impartirà el docent i professional de teatre, Carlos Maciá, el dissabte 1 i diumenge 2 d’octubre a L’Escorxador. Les inscripcions podran realitzar-se a partir del dissabte 10 fins al diumenge 25 de setembre, a través del correu laplataformatalleres@gmail.com.

El curs està dirigit a actors i actrius que vulguen treballar i familiaritzar-se amb les diferents tècniques d’improvisació, els seus elements bàsics i variants, per tal de desenvolupar un sentit d’estructura i cronologia per a la creació d’una història cohesiva a partir d’escenes i monòlegs solts. Entre les tècniques s’aprendrà com funciona el mètode Harold d’Improvisació.

L’exposició d’aquesta edició tornarà a estar al vestíbul del Gran Teatre i serà un homenatge a Peter Brook, director de teatre, cinema i òpera i al seu Espai Buit.

L’edil de Cultura ha animat la ciutadania a gaudir d’aquesta mostra de teatre il·licità.