ACTIVITATS

Formació en TICS. La regidoria organitza cursos per a acostar les noves tecnologies a les persones majors amb la perspectiva d’eliminar en la mesura que siga possible la bretxa digital de la societat de la informació i la comunicació que es planteja a moltes generacions. Per a això s’ofereixen cursos d’informàtica bàsics i avançats per a aquelles persones que no han tingut l’oportunitat de familiaritzar-se amb l’ús dels ordinadors.

Tallers majors mobilitzats. Pel conveni signat amb l’organització JovesSolides a través d’un conveni amb Vodafone, es realitzen tallers per al maneig de telefonia mòbil i tauletes tàctils per part dels majors. Aquests cursos són gratuïts i només han d’acudir amb el seu propi mòbil.

La discriminació per envelliment i de vegades l’abandó i maltractament de les persones majors és una actitud freqüent i perjudicial que es basa en el cas que és una norma social i, per tant, acceptable. Esta marginació és una realitat en la major part de les societats, d’una forma o una altra, i es materialitza en les actituds dels individus, les pràctiques institucionals i normatives, i la representació mediàtica. Totes elles devaluen i exclouen a les persones majors.

Amb motiu de la celebració del dia 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Majors, des de la Regidoria de Polítiques de Majors s’organitzen diferents actes per a homenatjar i rendir tribut als nostres majors, centrats principalment en el mes d’octubre.

La informació més detallada respecte a les activitats i el lloc de desenvolupament es publicarà en una data més pròxima a l’esdeveniment.

Des de la Regidoria de Majors  es realitza el Concurs gastronòmic Superxef Senior, on els nostres majors poden demostrar els seus dots culinaris difundiendo  les seues virtuts i habilitats en la cuina, contribuint a la seua permanència en el temps a través de les noves generacions.

Més Informació.

El programa d’animació sociocultural, a través de tallers i activitats en els centres socials fonamentalment, pretén ajudar a la ciutadania il.licitana al seu desenvolupament personal i social, a través del seu temps d’oci, facilitant que es generen relacions i vincles entre les persones participants.

Amb motiu de l’entrada de l’estiu i com avançament a les festes patronals de la nostra ciutat, s’han organitzat diversos balls especials durant el mes de juliol a l’Hort de Baix.

Se celebraran els dissabtes dies 14,21 i 28 de juliol en horari de 21:00 a 01:00 hores.

Podran assistir totes aquelles persones majors de 60 anys a la que els agrade ballar i passar una nit agradable.

L’esdeveniment compta amb música en directe i servei de cantina.

 

L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.