ACTIVITATS

L’educació contínua o Educació Permanent d’Adults s’ha convertit en un fet vital imprescindible. No es deu solament a les exigències socials que afortunadament van emergint, sinó també a les de la mateixa trajectòria vital on continuar aprenent és continuar vivint. Per això, es treballa per a contribuir a la formació i a l’educació contínua per als majors amb els programes d’informàtica i de mòbil.

La Regidoria organitza cursos bàsics d’informàtica i de mòbil dirigits a aquelles persones que no han tingut cap oportunitat de poder familiaritzar-se amb l’ús dels ordinadors i dels mòbils fins a la pràctica de xicotetes accions que els mantenen comunicats i informats: correu electrònic, lectura de premsa, cerca de dades i informació variada en la xarxa.
Formació en TIC. S’organitzen cursos d’informàtica bàsics i avançats per a acostar les noves tecnologies a les persones majors amb la perspectiva d’eliminar en la mesura del possible la bretxa digital de la societat de la informació i la comunicació que es planteja a moltes generacions.

Tallers majors mobilitzats. Pel conveni signat amb l’organització JovesSolides a través d’un conveni amb Vodafone, es realitzen tallers per al maneig de telefonia mòbil i tauletes tàctils per part dels majors. Aquests cursos són gratuïts i només han d’acudir amb el seu propi mòbil.

La discriminació per envelliment i de vegades l’abandó i maltractament de les persones majors és una actitud freqüent i perjudicial que es basa en el cas que és una norma social i, per tant, acceptable. Esta marginació és una realitat en la major part de les societats, d’una forma o una altra, i es materialitza en les actituds dels individus, les pràctiques institucionals i normatives, i la representació mediàtica. Totes elles devaluen i exclouen a les persones majors.

Amb motiu de la celebració del dia 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Majors, des de la Regidoria de Polítiques de Majors s’organitzen diferents actes per a homenatjar i rendir tribut als nostres majors, centrats principalment en el mes d’octubre.

La informació més detallada respecte a les activitats i el lloc de desenvolupament es publicarà en una data més pròxima a l’esdeveniment.

Des de la Regidoria de Majors  es realitza el Concurs gastronòmic Superxef Senior, on els nostres majors poden demostrar els seus dots culinaris difundiendo  les seues virtuts i habilitats en la cuina, contribuint a la seua permanència en el temps a través de les noves generacions.

Més Informació.

La Regidoria de Polítiques de Majors organitza la campanya 50 ANYS JUNTS (Bodes d’Or) on s’homenatgen totes aquelles parelles que compleixen 50 anys durant l’any amb la celebració d’un emotiu acte juntament amb la família i els amics.

En aquest acte es reuneixen aquelles parelles il·licitanes interessades que han sigut inscrites prèviament i han aportat la documentació necessària que es requereix.
La documentació és la següent:
  • Full d’inscripció: OMAC, Regidoria P. Majors o descàrrega en la pàgina web.
  • Fotocòpia del DNI de cadascun dels membres de la parella.
  • Fotocòpia del Llibre de família: Full en el qual apareix la data del casament.
  • Una fotografia del casament, grandària 15 x 21 cm, per a utilitzar a l’exposició de fotografies.
  • Breu història de la parella (n. de fills, treballs de la parella,…).

Les parelles interessades a participar podran presentar tota la documentació des de mitjan maig fins a principis de setembre, aproximadament, en qualsevol oficina OMAC del municipi d’Elx.

El programa d’animació sociocultural, a través de tallers i activitats en els centres socials fonamentalment, pretén ajudar a la ciutadania il.licitana al seu desenvolupament personal i social, a través del seu temps d’oci, facilitant que es generen relacions i vincles entre les persones participants.

Servei de Dinamització Comunitària Veure enllaç