TEIXIT ASSOCIATIU I VOLUNTARIAT

Teixit Associatiu i Voluntariat

GRUPS, ASSOCIACIONS I ENTITATS

Des del servei de dinamització comunitària, Elx Conviu, volem CONSTRUIR un espai de col·laboració, cooperació, coneixements compartits, intercanvi de manera permanent entre les entitats i la ciutadania dels barris en els quals treballem.

És un COMPROMÍS d’Elx Conviu, conéixer, secundar, valorar i difondre l’existència de grups, associacions i entitats que existeixen a la nostra ciutat:

  • Primer, perquè siguen conegudes per la ciutadania.
  • Segon, per a donar-los suport en les seues necessitats com a organització.
  • I tercer, per a convidar-los a construir aquest espai, des del qual treballar conjuntament projectes comuns per a respondre a la diversitat dels nostres barris, i a les seues necessitats socials, millorar-los i facilitar la convivència i el seu desenvolupament.

Per això, des d’ací us convidem a conéixer les entitats amb les quals treballem a través dels diferents centres socials i cívics de la Regidoria de Drets Socials:

Directori de centres socials

I si necessiteu més informació local de l’associacionisme a la nostra ciutat i del registre d’entitats ciutadanes connecta amb la Regidoria de Participació

Web Participació ciutadana

 

VOLUNTARIAT

La implicació social de la ciutadania també és IMPORTANT. Contribuir amb la nostra labor voluntària, compromesa, durant el nostre temps lliure, de manera desinteressada en aquells espais del nostre barri on siga necessari ajudar, no solament pot produir canvis positius en la ciutat, i construir una comunitat més equitativa i habitable, sinó també en la persona voluntària que ajuda.

Elx Conviu, també promou l’activitat de voluntariat, oferint la informació bàsica per a la ciutadania interessada en les activitats de voluntariat a través dels següents enllaços

Enllaços d’interés:

https://voluntariado.net/

http://platavoluntariado.org/

https://plataformavoluntariado.org/

https://www.elche.es/mayores/programas-y-proyectos/voluntariado/

https://www.hacesfalta.org/

Legislació bàsica de voluntariat:

Llei 4/2001, de 19 de juny, del voluntariat.

https://www.boe.es/eli/es-vc/l/2001/06/19/4

Llei 45/2015, de 14 d’octubre, de voluntariat

https://www.boe.es/buscar/pdf/2015/BOE-A-2015-11072-consolidado.pd

DECRET 40/2009, de 13 març, del Consell, pel qual s’aprova el reglament que desenvolupa la Llei 4/2001, de 19 de juny, de la Generalitat, del voluntariat. [2009/3135

Dades de contacte


elcheconvive@elx.es

Propers esdeveniments