Inverteix a Elx

Elx compta amb més de 228.500 habitants, és la segona ciutat més poblada de la província d’Alacant, la tercera de la Comunitat Valenciana i la vintena ciutat espanyola (la tercera més poblada si s’exclouen les capitals de província).

El terme municipal il·licità té una superfície de 326,07 km2 i presenta una diversitat territorial i paisatgística pròpia: camp, litoral i muntanya. L’estructura administrativa del terme municipal està integrada per 30 pedanies.

Elx està excel·lentment connectada amb les principals capitals europees a través de l’Aeroport Alacant-Elx, situat dins del seu terme municipal. A més, la seua localització és privilegiada: se situa al centre del denominat Arc Mediterrani espanyol, que s’integra en un dels principals eixos de desenvolupament europeu.

Panoramica ciudad

El sector industrial per excel·lència és la indústria del calçat. A Elx es fabrica al voltant del 42% del calçat produït a Espanya i és un dels principals productors d’Europa. L’exportació del calçat il·licità contribueix notablement al fet que la província d’Alacant presente un dels millors saldos exportadors del país.

Posseeix uns recursos singulars (humans, naturals, culturals, socials i econòmics) que s’han transformat en factors clau de progrés i qualitat de vida, i en elements de competitivitat urbana; això la converteix en una urbs ideal per a viure, treballar, visitar i per a invertir en el desenvolupament d’iniciatives i projectes empresarials. Presenta una estructura comercial singular amb diferents zones urbanes i diferents formats, relacionats molt d’ells amb la venda de calçat. Per part seua, la gastronomia il·licitana s’ha convertit en un sector econòmic molt important pel volum de negoci que genera i per l’ocupació que crea.

Elx té béns culturals de valor universal, entre els quals destaquen el Palmerar, inscrit per la UNESCO en la Llista del Patrimoni Mundial en 2000; i el Misteri d’Elx, declarat per la UNESCO Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en 2001. A més, el Museu Escolar de Puçol forma part, des de 2009, del Registre de Pràctiques Exemplars en Matèria de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

ayto_elche-5695

El centre històric d’Elx permet descobrir la combinació de construccions nobles i monumentals (basílica de Santa Maria, alcàsser de la Senyoria, torre de la Calaforra, convent de la Mercé i Ajuntament, entre altres). Aquesta riquesa arquitectònica es complementa amb una xarxa de museus d’indubtable atractiu per al visitant (Museu Arqueològic i d’Història d’Elx, Museu Paleontològic, Banys Àrabs, Museu Municipal de la Festa, Museu del Palmerar, Museo de Arte Contemporáneo). La Fundació La Alcúdia gestiona el parc arqueològic de l’antiga ciutat d’Ilici, en el qual va ser trobada la Dama d’Elx

En la ciutat se celebren el Festival Internacional de Cinema Independent i el Festival Medieval. La processó del Diumenge de Rams i el Misteri d’Elx estan declarats Festa d’Interés Turístic Internacional. Les festes patronals se celebren en el mes d’agost en honor a la Verge de l’Assumpció, destaca la Nit de la Albà un meravellós espectacle de focs artificials.

Visita la pàgina de la ciutat en Invest in' Cities Veure enllaç