MUSEUS D'ELX

Museus d’Elx

MAHE
Museu Arqueològic i d’Història d’Elx. El museu té com a objectiu prioritari presentar l’esdevindre del territori il·licità i de les comunitats que l'han poblat. Mitjans informàtics, recursos audiovisuals i textos es combinen per a oferir una aproximació integral, atractiva i amena a la història de la ciutat.

Carrer Diagonal del Palau s/n

Telèfon: 966 658 203

 

Més informació >

MACE
Museu d’Art Contemporani d’Elx. El nucli de la col·lecció respon, per tant, a un context artístic i històric molt significatiu en la història del nostre país. El museu s’estructura en quatre sales on podrem veure una col·lecció variada que gira al voltant de dos corrents pictòrics avantguardistes dels anys 1950 i 1980: l’art abstracte, especialment informalista, i l’art figuratiu o realista.

Plaça del Raval s/n

Telèfon: 965 421 534

 

Més informació >

Museu de la Festa
El Museu de la Festa ocupa part de l’antiga ermita medieval de Sant Sebastià, on es mostra un espectacular muntatge audiovisual que introdueix l’espectador en el Misteri d'Elx. A més, ocupa part de l’anomenada ``Casa de la Festa``, seu del Patronat del Misteri d'Elx. És ací on se situa la secció expositiva, que reuneix textos explicatius, fotografies, maquetes i diferents peces que formen o van formar part del drama, com ara vestuari i uns altres objectes utilitzats en la representació.

Carrer Major de la Vila, 27

Telèfon: 965 453 464 Ext: 2426

 

Més informació >

Museu del Palmerar
És un centre per a la interpretació del Palmerar d’Elx, ubicat en un hort singular –l’Hort de Sant Plàcid- i instal·lat en una casa típica, construïda en el segle XIX.

Les seues sales exposen les peculiaritats del Palmerar -declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000-, la seua història i la seua evolució fins a convertir-se en símbol de la ciutat. Conté audiovisuals, fitxes, murals, objectes i pantalles tàctils amb uns continguts que pretenen configurar una imatge global i precisa d’aquest paisatge cultural únic.

C/ Porta de la Morera, 12

Telèfon: 965 422 240

 

Més informació >

Centre Municipal d'Exposicions
Situat al barri del Raval, el Centre Municipal d’Exposicions és un modern i funcional edifici que, en tres sales, arreplega mostres d’art contemporani i exposicions programades per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Elx.
Amb una especial atenció per la creació artística local, també s’hi presenten mostres d’artistes valencians o d’àmbit nacional.
També s’han organitzat al centre uns altres esdeveniments com ara tertúlies o conferències, així com visites guiades.

Plaça de Sant Joan, s/n

Telèfon: 965 452 345

 

Més informació >

Banys Àrabs
La seua construcció se situa cap a mitjan segle XII i, tot i no ser els únics que hi havia en la medina islàmica d’Ilš, sí que són els únics que s’hi han conservat. Constitueixen un conjunt monumental singular del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, ja que són un dels escassos exemples d’arquitectura pública islàmica que es conserva en aquest territori.

Passeig de les Eres de Santa Llúcia, 14

Telèfon: 965 452 887

 

Més informació >

La Calaforra
La torre és una fortalesa d’origen islàmic concebuda com a torre de vigilància, que formava part de la muralla defensiva de l’Elx andalusí. La seua construcció data de finals del segle XII o principis del XIII (època almohade). De planta quadrangular, defenia l’entrada a la ciutat des del camí d’Alacant i era la torre més important de la llavors medina murallada.

C/ Uberna, 14

Telèfon: 966 658 245

 

Més informació >

Llotja Medieval
Arreplega mostres temporals, tant d’arts plàstiques com d’unes altres disciplines. Ubicada en la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament, segons l’erudit local Pere Ibarra Ruiz (1858-1934), es tractaria de l’antic arxiu, una sala oberta amb arcs de mig punt, construït el 1469.

Plaça de Baix, 1

Telèfon: 966 658 188

 

Més informació >

Antiga Capella de l'Orde Tercer Franciscà
Arreplega mostres temporals, tant d’arts plàstiques com d’unes altres disciplines. L’edifici, rehabilitat recentment, és l’antiga capella erigida a principis del segle XVIII pels germans de l’Orde Tercer Franciscà, fidels laics vinculats a l’orde franciscà, que ocupava l’annex convent de Sant Josep.

Plaça dels Reis Catòlics, 20b

Telèfon: 966 658 293

 

Més informació >

Casa del Betlem
La Casa del Betlem ofereix al visitant una sèrie de betlems, diorames, col·leccions i figures que arrepleguen part del treball de l’Associació Betlemista d’Elx al llarg dels seus vint-i-sis anys de trajectòria, així com també mostres d’exposicions temporals de diferents artesans.

Plaça de la Fruita, 31. 03202 Elx-Alacant

Telèfon: 966 658 204

 

Més informació >

Torre de Vaillo
La torre formava part d’una sèrie d’edificacions que, en origen, tenien un clar caràcter de vigilància i defensiu, i que van ser construïdes entre finals de l’edat mitjana i la primera meitat del segle XVI. Des de la seua altura, els guàrdies podien aguaitar qualsevol senyal de perill per a la població.

Avinguda del Ferrocarril, s/n Hort de la Torre (darrere del Conservatori de Música)

 

Més informació >

Museu de la Mare de Déu
El Museu de la Mare de Déu, condicionat en l’antic vestíbul de la capella de la Comunió de la basílica de Santa Maria, ofereix un recorregut rigorós i amé a través d’aquestes peces de l’art religiós, datades entre els segles XVI i XX. La rotació periòdica d’aquestes, seguint el calendari litúrgic anual, permet que l’exposició continue sempre viva.

Plaça de Santa Isabel, 6

Telèfon: 965 455 661

 

Més informació >

MUPE
Museu Paleontològic. En l’àrea d’exhibició es mostren més de mil peces fòssils originals, i reproduccions i originals d’animals de grans mides com ara dinosaures (Tyrannosaurus rex, Deinonychus, Chasmosaurus, Iguanodont), mamífers (Mastodont, Smilodon, etc.), o rèptils, com el Mosasaure.

Plaça de Sant Joan, 3

Telèfon: 965 458 803

 

Més informació >

Museu de Puçol
El “Museu Escolar de Puçol” va ser inclòs, el 2009, pel Comité de Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la UNESCO, en el Registre de Pràctiques Exemplars d’aquest organisme. En l’interior descobriràs la història del poble il·licità. És un museu etnològic amb temàtiques com ara agricultura, comerç, indústria i tradició de la ciutat d’Elx.

Partida Puçol, núm. 8

Telèfon: 966 630 478

 

Més informació >

Museu de l'Alcúdia
El Parc Arqueològic de l’Alcúdia articula un centre cultural dinàmic amb una variada oferta tant en divulgació, com en investigació i en conservació. Està compost per un jaciment arqueològic de 10 hectàrees, on es van assentar diferents cultures des del V mil·lenni a. C. fins al segle VIII-IX d. C., i amb una important ciutat coneguda sota el nom d’Ilici.

Carretera de Dolors (CV-855), km 2

Telèfon: 966 611 506

 

Més informació >

Esdeveniments

Més esdeveniments

Mapa interactiu