PRCV 450 Barrancs del Grifo i Sant Antoni

Sender dels Barrancs del Grifo i Sant Antoni

Aquest sender de 21 km de recorregut ens porta per un dels camins més singulars del nostre terme municipal. Llaurat en la roca nord del terme, sembla tenir el seu origen en temps dels ibers, fa més de 2000 anys. Aquesta ruta servia d’accés a les valls interiors del riu Vinalopó, encara que també va poder ser utilitzada durant l’extracció i el transport de pedra de les pedreres de la zona.

El recorregut, a més, ens mostra tot tipus de recursos existents utilitzats en la nostra comarca des de fa segles per a captar i aprofitar les escasses precipitacions: fonts, mines, vessants, aljubs, assuts, aqüeductes…

El llit de tots dos barrancs és l’hàbitat d’una variada flora, amb arbustos com l’arç negre, el llentiscle o el margalló, espècies que es combinen amb unes altres molt apreciades ací per les seues propietats medicinals: raboigat, timó, tomaní, etc.

La fauna també és abundant. Amfibis com el gripau comú, rèptils com el fardatxo ocel·lat, mamífers com llebres, conills, senglars i raboses, i aus com l’abellerol, el còlit negre i el xoriguer, aconsegueixen reproduir-se en la zona.

Descarrega la ruta Veure enllaç


Descarrega els punts d'interés Veure enllaç


Punts d’interés